X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕΝΕΡΓΕΙΑΚατά 35% αυξήθηκαν οι ηλιακές εγκαταστάσεις στη Γερμανία στις αρχές του 2024

Κατά 35% αυξήθηκαν οι ηλιακές εγκαταστάσεις στη Γερμανία στις αρχές του 2024

Αύξηση κατά 35% κατέγραψε η εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία, σε ετήσια βάση, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, ενισχυμένη από την αύξηση της ζήτησης βιομηχανικών, εμπορικών και επίγειων φωτοβολταϊκών, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ένωση ηλιακής ενέργειας BSW.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη ξαφνική μείωση των ρωσικών εξαγωγών ορυκτών καυσίμων στη Γερμανία, το Βερολίνο έχει εισαγάγει σειρά νομοθετημάτων για την επιτάχυνση της επέκτασης στη χρήση της ηλιακής ενέργειας, στο πλαίσιο του γερμανικού σχεδίου για κάλυψη του 80% των ενεργειακών αναγκών της χώρας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2030 και για να καταστεί η Γερμανία κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2045.

Η νέα ισχύς ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε πέραν των πέντε γιγαβάτ (GW) κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς το 56% των επιχειρήσεων και πάνω από το 60% των ιδιοκτητών ακινήτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε συστήματα ηλιακής ενέργειας, αναφέρει η BSW, επικαλούμενη έρευνα του Μαΐου από την εταιρεία YouGov.

Η BSW αναφέρει, επίσης, πως αναμένει διψήφια ποσοστιαία αύξηση των εγκαταστάσεων και της ικανότητας αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας το 2024, ικανοποιώντας τους κυβερνητικούς στόχους για 19 GW νέας ετήσιας δυναμικότητας, ώστε να ανέλθουν συνολικά στα 215 GW, ή στο 25% της εγχώριας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι το 2030.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, η νέο-εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή δυναμικότητα σε εμπορικές στέγες αυξήθηκε κατά 81%, ενώ οι ηλιακές εγκαταστάσεις σε υπαίθριους χώρους αυξήθηκαν κατά 74%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι. Στον οικιακό τομέα, οι νέες εγκαταστάσεις αυξήθηκαν κατά 1%.

“Ύστερα από μια σημαντική έκρηξη της ηλιακής ενέργειας στις κατοικημένες περιοχές της Γερμανίας, οι εμπορικές στέγες και οι υπαίθριοι χώροι με χαμηλή απόδοση, ηλεκτροδοτούνται τώρα με την ηλιακή τεχνολογία”, προσθέτει η BSW.

Πηγή:  ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share