X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΕΣΤΙΑΣΗΕπίσημη παρουσίαση του Πράσινου Πιστοποιητικού στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση του Πράσινου Πιστοποιητικού στην Ελλάδα

Τον τρόπο λειτουργίας του Πράσινου Πιστοποιητικού, παρουσίασε ο Υπουργός Επικρατείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, την Παρασκευή, σε εκδήλωση με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Όπως σημειώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες που θέτουν σε εφαρμογή το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου.

Το «EU digital Covid certificate» θα πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του: έχει εμβολιαστεί και με ποιο εμβόλιο, ότι έχει αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή ότι έχει ασθενήσει από τον κορωνοϊό και έχει αναρρώσει, με την απόδειξη προγενέστερης νόσησης να είναι έγκυρη για διάρκεια 180 ημερών.

Το πιστοποιητικό θα εκδίδεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας gov.gr, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ, για κάθε πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε το πιστοποιητικό ως «ένα από τα μεγαλύτερα έργα διαλειτουργικότητας στην ΕΕ», χαιρετίζοντας το πνεύμα ηγεσίας που επέδειξε η Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την υιοθέτηση και υλοποίησή του.

Όπως είπε, η εφαρμογή του πιστοποιητικού «αποτελεί μια “ψηφιακή χορογραφία“ μεταξύ πολλαπλών οργανισμών και κρατών-μελών, με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών», η οποία καλείται να αντλήσει από «ένα σύνθετο τοπίο από διαφορετικά μητρώα, βάσεις δεδομένων και υπηρεσίες».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτήρισε στο Πράσινο Πιστοποιητικό ως ένα «εργαλείο γρήγορων ταξιδιών, ιδιαίτερα σημαντικό και για την Ελλάδα, εν μέσω τουριστικής περιόδου». Ενθαρρύνοντας και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ενεργοποιήσουν άμεσα το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «επιμένω πως πρόθεση μας δεν είναι να διχάσουμε, αλλά το ψηφιακό πιστοποιητικό θα συμβάλει καθοριστικά στη διευκόλυνση των ταξιδιών, ιδίως το καλοκαίρι, που είναι τουριστική περίοδος».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share