X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤο Bitcoin θα μπορούσε να καταστεί «άχρηστο», προειδοποιεί η Τράπεζα της Αγγλίας

Το Bitcoin θα μπορούσε να καταστεί «άχρηστο», προειδοποιεί η Τράπεζα της Αγγλίας

Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε ότι το bitcoin θα μπορούσε να καταστεί «άχρηστο» και ότι όσοι επενδύουν στο συγκεκριμένο ψηφιακό νόμισμα θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν τα πάντα.

Σε μια προειδοποίηση σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για τους επενδυτές, η κεντρική τράπεζα αμφισβήτησε την ύπαρξη εγγενούς αξίας στο πιο σημαντικό ψηφιακό νόμισμα, το οποίο έχει εκτοξευθεί σε αξία φέτος, φτάνοντας κοντά στα 50.000 δολάρια.

Ο αναπληρωτής διοικητής, Sir Jon Cunliffe, δήλωσε ότι η Τράπεζα πρέπει να είναι έτοιμη για κινδύνους που συνδέονται με την άνοδο του περιουσιακού στοιχείου, μετά την ταχεία αύξηση της δημοτικότητάς του. «Η τιμή του μπορεί να ποικίλλει αρκετά σημαντικά και τα bitcoin θα μπορούσε θεωρητικά ή πρακτικά να πέσει στο μηδέν», είπε στο BBC.

Δημοσιεύοντας το τακτικό της έλεγχο, η Τράπεζα είπε ότι τα μεγάλα ιδρύματα θα πρέπει να ακολουθήσουν προσεκτική προσέγγιση στην υιοθέτηση περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και ότι θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις στην αγορά.

«Απαιτούνται ενισχυμένα ρυθμιστικά πλαίσια και πλαίσια επιβολής του νόμου, τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, για να επηρεαστούν οι εξελίξεις σε αυτές τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, προκειμένου να διαχειριστούν τους κινδύνους, να ενθαρρύνουν τη βιώσιμη καινοτομία και να διατηρήσουν ευρύτερη εμπιστοσύνη και ακεραιότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», ανέφερε.

Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση ιστολογίου, το στέλεχος της τράπεζας, Thomas Belsham, έγραψε: «Το πρόβλημα είναι ότι, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μορφές χρημάτων, το Bitcoin δεν χρησιμοποιείται για την τιμολόγηση πραγμάτων εκτός από το ίδιο. Όπως οι ίδιοι οι Bitcoiners λατρεύουν να λένε, «ένα Bitcoin = ένα Bitcoin». Αλλά μια ταυτολογία δεν κάνει ένα νόμισμα».

Είπε ότι η σπανιότητα του αποτελεί, τελικά, εκείνο το χαρακτηριστικό που «μπορεί ακόμη και να το καταστήσει άχρηστο».

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share
Translate »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap