X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΝΑΥΤΙΛΙΑΤον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας συζήτησαν Δημητριάδης- Φινλανδός Υπουργός

Τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας συζήτησαν Δημητριάδης- Φινλανδός Υπουργός

Θέματα που άπτονται του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού της ναυτιλίας, συζήτησαν σε διαδικτυακή συνάντηση ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών της Φιλανδίας Timo Harakka.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, οι κ. Δημητριάδης και Harakka επεσήμαναν τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι όποιες επιδιωκόμενες ρυθμίσεις θα πρέπει να διαμορφώνονται στα πλαίσια του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού. Για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΕΕ, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της “Πράσινης Συμφωνίας”, οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιαιτερότητες της ναυτιλίας έτσι ώστε ο τομέας να παραμείνει ανταγωνιστικός και αποτελεσματικός. Συμφωνήθηκε η από κοινού τεχνική αξιολόγηση των νομοθετικών προτάσεων της ΕΕ με την κατάθεση τους ενώπιον του Συμβουλίου.

Κύπρος και Φιλανδία συμφώνησαν επίσης στην ενίσχυση της συνεργασίας τους τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ιδιαίτερα για όλες τις πτυχές που απασχολούν την παγκόσμια ναυτιλία και για τη δημιουργία πλαισίου οικοδόμησης συνεργασιών της ναυτιλιακής βιομηχανίας των δύο χωρών.

Συζητήθηκαν επίσης οι επιπτώσεις της πανδημίας στη ναυτιλία και οι τρόποι διευκόλυνσης αλλαγών πληρωμάτων και επαναπατρισμού των ναυτικών με γνώμονα και την πρόταση της Κύπρου για μια συντονισμένη προσπάθεια εμβολιασμού των ναυτικών σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία υιοθετήθηκε πρόσφατα με Ψήφισμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Ο κ. Δημητριάδης προσκάλεσε τον Φινλανδό Υπουργό να συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου Ναυτιλιακή Κύπρος 2021, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 10-13 Οκτωβρίου 2021.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share