X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΕΣΤΙΑΣΗ15 με 20% πληρότητες στα ξενοδοχεία της Λάρνακας λέει στο ΚΥΠΕ η...

15 με 20% πληρότητες στα ξενοδοχεία της Λάρνακας λέει στο ΚΥΠΕ η Ιωάννα Φλωρεντιάδου του ΠΑΣΥΞΕ

Υπό τις συνθήκες δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία της Λάρνακας λέει η Ιωάννα Φλωρεντιάδου αφού οι κρατήσεις για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δεν βελτιώνονται την στιγμή που τα ξενοδοχεία της επαρχίας Λάρνακας προχώρησαν με μείωση στις τιμές από 20-25%.

Η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Λάρνακας Ιωάννα Φλωρεντιάδου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως για τον μήνα που διανύουμε τα ξενοδοχεία της Λάρνακας έχουν πληρότητες μεταξύ 15-20% και είναι αρκετά μειωμένες από εκείνες που αναμέναμε, είπε, αν εξαιρέσουμε το τριήμερο του κατακλυσμού για το οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμπατριώτες μας.

Στο τριήμερο του κατακλυσμού είναι που βασιζόμαστε για μια ανακούφιση από τα πενιχρά νούμερα που καταγράφουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα από την ημέρα που έχουμε επαναλειτουργήσει ανέφερε η Προεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λαρνακας Ιωάννα Φλωρεντιαδου.

Οι κύριες αγορές τουριστών στην Λάρνακα αυτή την περίοδο είναι Ρωσία, σε μικρότερο βαθμό Ισραήλ και Λίβανος και κάποιοι Ουκρανοί ενώ τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε κάποια κινητικότητα και από Γερμανία αλλά και από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες όπως Πολωνία. Επίσης η Σκανδιναβική αγορά άρχισε δειλά δειλά στην Λάρνακα με αραιές πτήσεις ανέφερε. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια κινητικότητα στις κρατήσεις είπε.

Μας απογοήτευσε η ανακοίνωση της Αγγλίας ανέφερε η κα. Φλωρεντιάδου, που δείχνει να παρατείνει τα μέτρα άλλες τέσσερις εβδομάδες και θεωρούμε ότι θα επηρεάσει είπε. Οι ελπίδες που είχαμε ότι ο Ιούλιος θα ήταν καλύτερος μήνας δυστυχώς καταρρέουν ανέφερε, αφού δεν βλέπουμε να υπάρχει σημαντική βελτίωση στις κρατήσεις για τον μήνα Ιούλιο.

Το δυσκολότερο για την επαρχία της Λάρνακας είναι ότι δεν μπορούμε επίσης να ελπίζουμε σε εγχώριο τουρισμό. Εάν εξαιρέσουμε το τριήμερο του κατακλυσμού οι Κύπριοι δεν επιλέγουν την Λάρνακα για να περάσουν τις διακοπές τους. Προτεραιότητα έχει ο Πρωταρας, η Αγία Νάπα και η Πάφος για τους Κύπριους συμπολίτες μας.

Συνεπώς μας ανησυχεί ιδιαίτερα, ανέφερε, η έκβαση του υπόλοιπου καλοκαιριού αν λάβουμε υπόψη την αβεβαιότητα που επικρατεί και με την Ρωσική αγορά και στο εάν θα επιτρέπονται οι ναυλωμένες πτήσεις σε σχέση με τις πτήσεις των εταιρειών.

Αυτά όλα τα ερωτηματικά και η αβεβαιότητα μας ανησυχούν είπε και τόνισε πως για εμάς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο για τον Ιούλιο.

Όσον αφορά τις τιμές, αυτές είναι γενικότερα μειωμένες ανέφερε, τουλάχιστον στο 20-25% για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο έχουν γίνει ειδικές προσφορές σε όλες τις αγορές εντός και εκτός Κύπρου. Εντός Κύπρου με την ελπίδα να προσελκύσουν κάποιους από τους συμπατριώτες μας ανέφερε η κα. Φλωρεντιάδου.

Όσον αφορά το σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που επιδοτεί την εργασία των ξενοδοχοϋπαλλήλων η κα Φλωρεντιαδου ανέφερε πως είναι σχέδιο κλειδί για τους ξενοδόχους και θα έχει καθοριστικότατο ρόλο, είπε, η επέκταση του στο να παραμείνουν τα ξενοδοχεία ανοιχτά. Ανέφερε πως λόγω του ότι με τα νέα δεδομένα βλέπουμε τις κρατήσεις να μην βελτιώνονται καθόλου ούτε για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο αντιλαμβάνεστε είπε, ότι παρόλο που τα πλείστα ξενοδοχεία σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας έχουν προχωρήσει με την καλύτερη διάθεση με την επαναλειτουργία τους υπό τις συνθήκες δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν ανοιχτά.

Ακόμα και κάποια ξενοδοχεία τα οποία παρουσίαζαν πιο ψηλές πληρότητες τους καλοκαιρινούς μήνες, πριν ξεκινήσουν όλα τα ξενοδοχεία της Λάρνακας να λειτουργούν, αντιλαμβάνεστε ότι εκείνη η μερίδα παρέμεινε ίδια ενώ τα ξενοδοχεία πολλαπλασιάστηκαν. Άρα η δουλειά αυτή έχει μοιραστεί σε μικρά μικρά κομματάκια ανέφερε, τα οποία δεν είναι αρκετά για να μπορέσουν να κρατήσουν όλα τα ξενοδοχεία ανοιχτά και δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα διότι δεν μπορούν όλα αυτά τα ξενοδοχεία να απορροφήσουν ολόκληρο το εργατικό τους δυναμικό για να συντηρήσουν αυτά τα μικρά νούμερα είπε.

Ειδικά τώρα φαίνεται ακόμα πιο μεγάλη η ανάγκη της στήριξης στο θέμα του εργατικού δυναμικού, ανέφερε η κα. Φλωρεντιάδου και τόνισε “πως δυστυχώς τα νέα μας δεν είναι καλά μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αλλά η πραγματικότητα δυστυχώς αυτή είναι”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share