X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΥΠΡΟΣΑυξάνονται οι ποινές για μη αδειοδοτημένα φυτοπροστατευτικά

Αυξάνονται οι ποινές για μη αδειοδοτημένα φυτοπροστατευτικά

Επιβολή αυστηρότερων ποινών και δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικά με τα επιβαλλόμενα πρόστιμα και κυρώσεις, προβλέπει ο περί Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021 (Ν. 71(Ι)/2021), ο οποίος είχε ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και δημοσιεύτηκε στις 26.4.2021 στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του, που μεταδίδει το ΓΤΠ, το Τμήμα Γεωργίας αναφέρει ότι η ρύθμιση κρίθηκε απαραίτητη, αφού η παράβαση της νομοθεσίας μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Με τη δημοσιοποίηση των επιβαλλόμενων προστίμων θα προστατεύεται τόσο ο καταναλωτής όσο και τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που τηρούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι κύριες τροποποιήσεις σε σχέση με τον βασικό Νόμο του 2011 αφορούν: προσθήκη πρόνοιας για εξώδικη ποινή μέχρι €30.000 για εισαγωγή, διακίνηση, παρασκευή προς διάθεση στην αγορά, διάθεση στην αγορά, ή διαφήμιση στη Δημοκρατία, μη αδειοδοτημένου φυτοπροστατευτικού προϊόντος, αύξηση εξώδικης ποινής για άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας, από €2,000 σε €10,000, προσθήκη πρόνοιας σύμφωνα με την οποία τα ονόματα των παρανομούντων θα δημοσιοποιούνται, αύξηση της ποινής που μπορεί να επιβάλει το δικαστήριο σε περίπτωση εκδίκασης υπόθεσης, από €20,000 σε €40,000.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share