X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΥΠΡΟΣΑύξηση προβλημάτων εργαζομένων στη Nicosia Public Transport, λένε ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και...

Αύξηση προβλημάτων εργαζομένων στη Nicosia Public Transport, λένε ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ

Κοινή επιστολή προς την εταιρεία Nicosia Public Transport Services and Operations Ltd, απέστειλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, στην οποία αναφέρουν ότι παρά τις προσπάθειες τους τα προβλήματα των εργαζομένων στην εταιρεία «αντί να μειώνονται αυξάνονται, γεγονός που δημιουργεί δυσφορία στους εργαζόμενους».

Στην επιστολή τους, την οποία κοινοποίησαν στους Υπουργούς Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Καρούσο και Ζέτα Αιμιλιανίδου, αντίστοιχα, καθώς και στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις, αφού σημειώνουν ότι σύντομα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η εταιρεία ανάλαβε τις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές στην Επαρχία Λευκωσίας. αναφέρουν ότι στην προσπάθεια τους να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα μέσα από διάλογο και να διατηρήσουν την εργατική ειρήνη, συζητούν «για μήνες κάποια από αυτά στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων χωρίς αποτέλεσμα».

Επιπρόσθετα από αυτά, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, «οι συνεχείς μονομερείς ενέργειες σας σε βάρος εργαζομένων σας μας αναγκάζουν να κάνουμε δεύτερες σκέψεις».

«Αναφέρουμε ως παράδειγμα την επιμονή σας να προχωράτε σε απολύσεις υπαλλήλων σας χωρίς επαρκείς εξηγήσεις και διαβουλεύσεις εκ των προτέρων με τους εκπροσώπους τους καθώς και σε παραβιάσεις της ΣΣΕ», προσθέτουν.

Αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αναφέρουν οι ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, «αφού καταστρατηγεί τα εργασιακά θέσμια και πρακτικές».

«Αν δεν τερματιστούν άμεσα αυτές οι ενέργειες, προειδοποιούμε ότι θα αντιδράσουμε άμεσα και η ευθύνη θα βαραίνει την εταιρεία σας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share