X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΥΓΕΙΑΑύξηση επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 καταγράφεται παγκόσμια

Αύξηση επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 καταγράφεται παγκόσμια

Αύξηση επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 καταγράφεται παγκόσμια, ενώ σε Τυνησία καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο ρεκόρ κρουσμάτων.

Εξάλλου, αύξηση καταγράφεται και στα κρούσματα από την μολυσματική παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας -πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ- και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Τυνησία
Το Υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκε ρεκόρ 5.251 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 414.182.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 106 ασθενών με την COVID-19 έφεραν τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων πιο κοντά στο μακάβριο ορόσημο των 15.000 θανάτων, καθώς οι νεκροί έφθασαν τους 14.843.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στα τυνησιακά νοσοκομεία χθες ήταν 3.117, εκ των οποίων 584 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι 136 διασωληνωμένοι. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας θα επεκταθεί, θα ξεκινά στις 20:00 και θα ολοκληρώνεται στις 05:00 από αύριο Πέμπτη, ενώ η απαγόρευση συναθροίσεων θα παραταθεί ως την 11η Ιουλίου.

Η τυνησιακή κυβέρνηση επικρίνεται πανταχόθεν, ειδικά για τον αργό ρυθμό της εκστρατείας ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Πάντως απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο να κηρύξει νέο εθνικό lockdown, τονίζοντας ότι η οικονομία της χώρας δεν θα το άντεχε, παρά το ότι εντοπίστηκαν στη χώρα κρούσματα της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία.

Ταϊλάνδη
Στη Ταϊλάνδη ξεπεράστηκε σήμερα -με τραγικό ρεκόρ- το ορόσημο των 2.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 53 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην επικράτεια του βασιλείου, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων στους 2.023 νεκρούς μέχρι εδώ.

Το προηγούμενο ρεκόρ (51 θάνατοι) είχε καταγραφεί μόλις την 23η Ιουνίου. Η χώρα των περίπου 70 εκατ. κατοίκων, αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, το οποίο είναι πολύ πιο θανατηφόρο από τα προηγούμενα, κατέγραψε το ίδιο διάστημα 4.786 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 259.301.

Βραζιλία
Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.893 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 64.903 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής (212 εκατ. πολίτες) έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 515.985 νεκρούς επί συνόλου 18,51 εκατ. και πλέον μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί χαρακτηρίζουν υποτιμημένα.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας -πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ- και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Έχουν χορηγηθεί ως τώρα 96,6 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19. Οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους έχουν φθάσει τα 25,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.

Μεξικό
Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 195 ασθενείς με την COVID-19 κι επιβεβαιώθηκαν 5.711 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανέρχεται πλέον επισήμως σε 232.803 νεκρούς επί συνόλου 2.513.164 μολύνσεων. Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πάντως πως αυτός ο επίσημος απολογισμός, ο 4ος βαρύτερος στον κόσμο, είναι υποτιμημένος.

Ληξιαρχικά δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι στην πραγματικότητα κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Κούβα
Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.080 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, ενώ υπέκυψαν άλλοι 17 ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.270 νεκρούς επί συνόλου 188.023 μολύνσεων.

Τα κρούσματα που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα έφθασαν τα 3.006, διευκρίνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου, ο Φρανσίσκο Ντουράν.

Η επαρχία Ματάνσας (753 κρούσματα σε 24 ώρες) παρέμεινε στην πρώτη θέση ως προς τον δείκτη επίπτωσης στη νήσο, με 569 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους. Χαρακτηρίζεται πλέον το επίκεντρο της πανδημίας.

Η Αβάνα, για μήνες το προηγούμενο επίκεντρο, βλέπει τα κρούσματα να μειώνονται χάρη στην εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάιο με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala.

Οι αρχές επιδιώκουν ο πληθυσμός της πόλης, 2,2 εκατ. άνθρωποι, να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Εμβολιασμοί γίνονται επίσης στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα και στην νσλα δε Χουβεντούδ. λχουν λάβει μία δόση πάνω από 2,69 εκατ. πολίτες. λχουν χορηγηθεί συνολικά κάπου 5,67 εκατ. δόσεις.

Σκοπός της κουβανικής κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας (11,3 εκατ.) εντός του έτους.

Γερμανία
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 808 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.728.141, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Άλλοι 56 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 90.875 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share