X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑύξηση κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου 8,4% σε αξία, 6,4% σε όγκο τον...

Αύξηση κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου 8,4% σε αξία, 6,4% σε όγκο τον Ιούνιο

Κατά 8,4% σε αξία και 6,4% σε όγκο αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών λιανικού εμπορίου τον Ιούνιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Στατιστική Υπηρεσία, την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε τον Ιούνιο 2023 κατά 8,4%. Τη μεγαλύτερη αύξηση σε αξία κατέγραψε το λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών, καπνού (σε ειδικευμένα καταστήματα), με αύξηση 17,9%. Ακολουθεί το εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα κ.ά., με 15,3%. Αύξηση 13,3% σε αξία κατέγραψαν τα εδώδιμα προϊόντα και τα υφάσματα, ενδύματα και υποδήματα.

Μείωση 17,6% σε αξία κατέγραψε το λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα.

Κατά τον ίδιο μήνα ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε κατά 6,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Το εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα κ.ά. παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση με 12,5%. Ακολουθεί το εμπόριο υφασμάτων, ενδυμάτων, υποδημάτων με 9,3% και τα μη εδώδιμα προϊόντα (εκτός των καυσίμων οχημάτων) με 8,6%.

Σημειώνεται ότι το λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα αυξήθηκε κατά 7,7% σε όγκο τον Ιούνιο.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023 σημειώθηκε αύξηση του Δείκτη Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου κατά 11,5% και του Δείκτη Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου κατά 7,4%.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share