X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΑν κάποιοι προκρίνουν εκλογές θα τις έχουν, είμαστε πανέτοιμοι ακόμα και σήμερα,...

Αν κάποιοι προκρίνουν εκλογές θα τις έχουν, είμαστε πανέτοιμοι ακόμα και σήμερα, δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

«Αν κάποιοι προκρίνουν εκλογές θα τις έχουν και είμαστε πανέτοιμοι ακόμα και σήμερα για εκλογές», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, προτάσσοντας ωστόσο την επιλογή ώστε «φρόνημα, νούσιμα με συναίνεση και συνεννόηση να βρούμε το καλύτερο για τον τόπο μας». Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως για το τον ΔΗΣΥ προέχει η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε δηλώσεις του, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αγλατζιά, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Ανδρέα Κωνσταντίνου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφτηκαν διάφορα σημεία του Δήμου όπου βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα ανάπλασης, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Κύπρο, λέγοντας ότι «πρέπει να δούμε όλοι το καλό του τόπου, αφήνοντας στη μπάντα κομματικούς υπολογισμούς καταγράφοντας κομματικές κερδο-ζημιές».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι στις 9 Σεπτεμβρίου συζητείται στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής το θέμα της μεταρρύθμισης, αλλά και τυχόν αναβολή ή επιμήκυνση των θητειών και αν ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει αποσαφηνίσει τη θέση του, ο κ. Νεοφύτου ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «εάν στις επόμενες μια-δυο εβδομάδες είναι έτοιμη η Βουλή να καταλήξει στο νομοσχέδιο, για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, το καλύτερο σενάριο είναι να ψηφίσουμε για τη μεταρρύθμιση και παράλληλα όπως προβλέπει και το νομοσχέδιο να πετύχουμε ακόμα μια μεταρρύθμιση, μειώνοντας κατά μία τις εκλογικές διαδικασίες με το να έχουμε τις εκάστοτε δημοτικές εκλογές και τοπικής αυτοδιοίκησης την ημέρα που γίνονται οι ευρωεκλογές, όπως είναι σχεδόν κανόνας σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Όπως είπε «εδώ στην Κύπρο κάθε έξι μήνες, δεν έχουμε άλλη δουλειά, κάνουμε εκλογές», για να συμπληρώσει ότι «τελειώσαμε το τέλος Μάιου τις Βουλευτικές και έχουμε τον Δεκέμβρη τοπικής αυτοδιοίκησης, θα τελειώσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση να κουρδιστούμε για τις προεδρικές εκλογές, χωρίς να μένει χρόνος για ουσιαστικό έργο, ο καθένας να κοιτάζει μήπως κακοφανήσει τον σταυρό προτίμησης και τον ψηφοφόρο του και πληρώνει σοβαρότατο κόστος το κράτος, η οικονομία και οι πολίτες».

«Άρα», είπε, «για εμάς προέχουν οι μεταρρυθμίσεις. Ακούσατε τον δήμαρχο, ακούσατε και προηγούμενους δημάρχους που εμείς στηρίξαμε, αυτός είναι ο προσανατολισμός μας. Και θα το επαναλάβω, αν κάποιοι προκρίνουν εκλογές θα τις έχουν και είμαστε πανέτοιμοι ακόμα και σήμερα για εκλογές αλλά θεωρώ ότι φρόνημα, νούσιμα με συναίνεση και συνεννόηση να βρούμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Για εμάς προέχει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Αγλαντζιά, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «βρίσκομαι σήμερα στην Αγλαντζιά σ’ ακόμα ένα δημαρχείο, που έχει να επιτελέσει και επιτέλεσε σοβαρότατο έργο», συμπληρώνοντας πως «βρίσκομαι σ’ ακόμα ένα πετυχημένο δήμαρχο και αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση γιατί ανθρώπους που στηρίξαμε την επόμενη μέρα έβγαλαν το κομματικό καπέλο και έβαλαν μπροστά το κόμμα τους που είναι ο τόπος τους, είναι ο δήμος τους, είναι οι δημότες τους».

Όπως είπε «έχουμε περιέλθει αρκετά σημεία όπου έγιναν έργα, που ξεκίνησαν έργα, αλλά θέλω να σταθώ σε κάτι που ήταν πρωτοπόρος ο δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του στην Αγλαντζιά, το pay as you throw, στο να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση της μείωσης των σκουπιδιών που πετάμε αλλά και τον διαχωρισμό τους γιατί οι χώρες – το είπα και θα το επαναλάβω – που θα κερδίσουν το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι αυτές που θα συμβαδίσουν με την πράσινη οικονομία, την κυκλική οικονομία και θα μπορέσουν να κινηθούν στους ρυθμούς του ψηφιακού μετασχηματισμού».

«Άρα, προστατεύοντας το περιβάλλον μέσα από μια πράσινη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία που τίποτα δεν επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά δημιουργεί θέσεις εργασίας και έσοδα από την τελευταία μπουκάλα γυαλιού, πλαστικού, από το τελευταίο κιβώτιο χαρτιού, από τα σκουπίδια: τα πάντα πρέπει να μετατρέπονται μέσα από την κυκλική οικονομία σε οικονομική δραστηριότητα αλλά πρωτίστως να προστατεύουμε το περιβάλλον. Αυτές είναι και οι προκλήσεις για την Κύπρο μας», είπε.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς ανέφερε πως «κορυφαία φιλοδοξία για εμάς είναι να μετατρέψουμε τον Δήμο Αγλαντζιάς σε Δήμο-πρότυπο και σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Κύπρο». Ανέφερε πως ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού» γνωρίζει τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Αγλαντζιάς σχετικά με την καθαριότητα, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και το καινοτόμο πρόγραμμα ‘pay as you throw’».

Σημείωσε, επίσης, πως η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ συμπίπτει με την έναρξη των εργασιών στους προσφυγικούς συνοικισμούς, για να σημειώσει ότι θα διορθωθούν αρκετά πεζοδρόμια, αρκετοί πεζόδρομοι και θα στείλουν το μήνυμα στους συνδημότες τους που μένουν στους προσφυγικούς συνοικισμούς ότι δεν θα τους αφήσουν στο έλεος του χρόνου και θα προσπαθούν για κάτι καλύτερο.

Είπε πως το επόμενο έργο που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες στο Σκαλί αφορά στην σταθεροποίηση των βράχων, προσθέτοντας πως «είναι ένα διαχρονικό αίτημα της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της περιοχής για να επιλυθεί κι αυτό το πρόβλημα».

Επιπλέον, ανέφερε ότι στους επόμενους δυο-τρεις μήνες ξεκινά ένα πολύ σημαντικό έργο στη Λεωφόρο Μακαρίου, θα γίνει πεζοδρόμηση και ποδηλατόδρομος του συγκεκριμένου δικτύου και είναι κάτι που θα ενώνει το Πλατύ της Αγλαντζιάς με το Πανεπιστήμιο Κύπρου με ποδηλατόδρομο.

«Παράλληλα», είπε, «προσπαθούμε για να λύσουμε το πρόβλημα της αναβάθμισης του δημοτικού αθλητικού κέντρου και του κολυμβητηρίου».

Τέλος, είπε ότι ο ίδιος μπορεί να είναι Δήμαρχος της Αγλαντζιάς και μπορεί βάσει της μεταρρύθμισης να χάνει την καρέκλα του, αλλά πρόσθεσε «ενδιαφερόμαστε για το κοινό καλό και το κοινό καλό είναι οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στους δημότες μας». «Θεωρούμε ότι οι δημότες αξίζουν καλύτερες υπηρεσίες και η μεταρρύθμιση πρέπει να έχει κύριο γνώμονα αυτό, να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες για τους δημότες μας», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share