X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑνάγκη για πράσινες διαδρομές και ασφαλή οδικά δίκτυα λέει η Πρωτοβουλία «Για...

Ανάγκη για πράσινες διαδρομές και ασφαλή οδικά δίκτυα λέει η Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό»

Ελλείψεις και κενά στο οδικό δίκτυο και δημόσιους χώρους εντοπίζει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό», η οποία θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία πράσινων διαδρομών και ασφαλών δικτύων που να ενώνουν της γειτονιές της Λεμεσού.

Οι διαπιστώσεις προέκυψαν μετά από ποδηλατική εξόρμηση των μελών της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με τίτλο, «Ποδηλατούμε χαράζοντας τις πράσινες διαδρομές» και που είχε σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (μόλος) , καλύπτοντας μια διαδρομή 13,7 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ποδηλατική εξόρμηση διήλθε μέσα από 11 συνοικίες, δίπλα από σημεία ξεχωριστού ενδιαφέροντος της πόλης όπως πάρκα πρασίνου, αθλητικές εγκαταστάσεις, βιομηχανικά διατηρητέα κτίρια, σχολεία και εκκλησίες, ενώ οι συμμετέχοντες συνοδεύονταν και καθοδηγούνταν από ομάδα ποδηλατιστών και μοτοσικλετιστών του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομίας.

Εντοπίστηκαν, προστίθεται, ελλείψεις ή κενά στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο και δημόσιους χώρους, τα οποία λειτουργούν αποτρεπτικά στην ασφαλή και γρήγορη διακίνηση ποδηλατιστών και πεζών από τη μια γειτονιά στην άλλη, για βόλτα ή ακόμη και για την εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών.

«Η διαδρομή ανέδειξε την ανάγκη για δημιουργία ασφαλών δικτύων τα οποία να ενώνουν τις γειτονιές της πόλης, παρέχοντας τη δυνατότητα εναλλακτικών, γρήγορων τρόπων διακίνησης στους δημότες», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η εκδήλωση είχε στόχο να χαράξει μία από τις πράσινες διαδρομές που η Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό» προτείνει να δημιουργηθούν, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για μετατροπή της Λεμεσού σε μία πράσινη πόλη, μια πόλη των 15 λεπτών, η οποία να συνδέεται με ένα διευρυμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων-πεζοδρόμων, διασυνδέοντας μεταξύ τους, γειτονιές και συνοικίες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share