X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΑναστολή εκποίησης ακινήτου εγγυητή, διευθέτησε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος

Αναστολή εκποίησης ακινήτου εγγυητή, διευθέτησε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος

Αναστολή ακόμη μιας εκποίησης ενυπόθηκου ακινήτου εγγυητή, διευθέτησε την Τρίτη, 22/6/2021, το Γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, κατόπιν συνεργασίας με τους ιθύνοντες της ΚΕΔΙΠΕΣ Λτδ, η διεύθυνση της οποίας προχώρησε στην υιοθέτηση της σχετικής εισήγησής του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου.

Σε σημερινό ενημερωτικό Σημείωμα ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος αναφέρει ότι παρελήφθη την Παρασκευή 18/6/2021, από το Γραφείο του επιστολή από Δικηγορικό Γραφείο, το οποίο ενεργεί εκ μέρους του εγγυητή, σύμφωνα με την οποία το εν λόγω πρόσωπο είναι ενυπόθηκος εγγυητής σε πιστωτική διευκόλυνση που διατηρεί στην ΚΕΔΙΠΕΣ ο αδελφός του (πρωτοφειλέτης).

Προσθέτει ότι, στο πλαίσιο εξασφάλισης των υποχρεώσεων του πρωτοφειλέτη προς την Εταιρεία, είναι, μεταξύ άλλων, υποθηκευμένο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του εγγυητή.

Στην ίδια επιστολή, σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, αναφέρεται ότι ο πρωτοφειλέτης έχει ήδη προχωρήσει σε υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης προς την εταιρεία, για πλήρη διευθέτηση και εξόφληση των υποχρεώσεών του και, επίσης, ότι έχει εξευρεθεί αγοραστής, ο οποίος είναι πρόθυμος να καταβάλει το ποσό της επιφυλαχθείσας τιμής.

Ωστόσο, αναφέρει ότι ενώ ο πρωτοφειλέτης ανέμενε την τελική απόφαση της Εταιρείας επί της πρότασής του, η ίδια προχώρησε σε καθορισμό ημερομηνίας εκποίησης για τις 22/6/2021.

Ο Επίτροπος αναφέρει ότι «ενεργώντας, για άλλη μια φορά, εκτός του πλαισίου του περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως Νόμου του 2010, θεώρησε ορθό να παρέμβει, λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη δυνατότητας ορθολογικής επίλυσης της εκκρεμότητας, χωρίς την προσφυγή στην εκποιητική διαδικασία».

Εξάλλου, προσθέτει ότι «η απώλεια του υπό συζήτηση ακινήτου θα επηρέαζε, χωρίς αμφιβολία, δυσμενώς τις σχέσεις μεταξύ πρωτοφειλέτη και εγγυητή, όπως επίσης και τη δυνατότητα αμφοτέρων να δραστηριοποιούνται αποτελεσματικά στο οικονομικό γίγνεσθαι£».

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, στις 22/06/2021, η εταιρεία με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στο Γραφείο του, τον ενημέρωσε ότι αποδέχεται την πιο πάνω εισήγηση, δηλώνοντας ότι «σας ενημερώνουμε ότι η Altamira προχωρεί με διαδικασία προσωρινής αναστολής του πλειστηριασμού με διάταγμα του Δικαστηρίου και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους πελάτες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πρότασης τους».

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος εκφράζει την ανάγκη αξιοποίησης του Κώδικα Συμπεριφοράς για το Χειρισμό Δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ο οποίος εμπεριέχεται στη σχετική Οδηγία της ΚΤΚ.

«Όπως έχω πλειστάκις αναφέρει, πρόκειται για ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για την εξωδικαστική διευθέτηση αναδιαρθρώσεων Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, νοουμένου ότι τα δύο μέρη (Τράπεζα και δανειολήπτης) προσέρχονται στη σχετική διαδικασία με καλή πίστη και αντικειμενικό σκοπό τη δίκαιη και λογική διευθέτηση της υφιστάμενης εκκρεμότητας μεταξύ τους», υπογραμμίζει στο Σημείωμα του.

Ο κ. Ιωάννου απευθύνει «για πολλοστή φορά έκκληση προς τους συμπολίτες μας να ενεργούν έγκαιρα, αξιοποιώντας το υφιστάμενο νομικό σύστημα και τους θεσμούς για αποτελεσματική προστασία των συμφερόντων τους», ενώ ευχαριστεί τη Γενική Διεύθυνση της ΚΕΔΙΠΕΣ Λτδ, για την υιοθέτηση της εισήγησης του, καθώς και τα μέλη του Γραφείου της, τα οποία συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, όπως αναφέρει, προκειμένου να τελεσφορήσει η προσπάθεια αναστολής της υπό συζήτηση εκποίησης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share