X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΆνοδο σημειώνει το ρούβλι πριν τη συνάντηση Πούτιν - Μπάιντεν

Άνοδο σημειώνει το ρούβλι πριν τη συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν

Το ρωσικό ρούβλι σταμάτησε μια συνεχόμενη πτώση τεσσάρων ημερών την Τετάρτη, ωθούμενο από τις πιο ψηλές τιμές πετρελαίου και τις ελπίδες ότι η συνάντηση μεταξύ των Προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας θα βοηθήσει να βελτιωθούν οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Το νόμισμα σημείωνε άνοδο 0,2% μόλις πριν τις 11:00 ώρα Γκρίνουιτς (07:00 ώρα Κύπρου) οπότε και αναμενόταν να συναντηθούν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Γενεύη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν τον έλεγχο των όπλων, κυβερνοεπιθέσεις και την εμπλοκή σε εκλογικές διαδικασίες και μετά να παραθέσουν ξεχωριστές διασκέψεις Τύπου.

«Νομίζουμε ότι είναι πιθανόν να λάβουμε ένα αριθμό εποικοδομητικών επικεφαλίδων όσον αφορά ένα πιο φιλικό πλαίσιο για μελλοντική συζήτηση», ανέφερε o αναλυτής της Commerzbank Τάθα Γκος.

Η συνάντηση του Μπάιντεν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν απέτυχε να καταλήξει σε οποιαδήποτε θετικά αποτελέσματα που να σπάζουν τα αδιέξοδα, αλλά ο Γκος είπε ότι το στοίχημα είναι πιο μεγάλο σε ό,τι αφορά την συνάντηση της Τετάρτης γιατί το πριμ κινδύνου για ρωσικά περιουσιακά στοιχεία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα κυρίως λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ και του ενδεχομένου να επιβληθούν περισσότερες.

«Το σενάριο κινδύνου θα ήταν να υπάρξει κατάρρευση στις συνομιλίες, κάτι που σημαίνει ότι οι ίδιες κυρώσεις μπορεί να επανέλθουν μαζί με άλλες, νέες κυρώσεις», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share