X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΑπάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού σε δημοσίευμα για Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης

Απάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού σε δημοσίευμα για Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης

Ο περιορισμός στο Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης αφορούσε αποκλειστικά στους αιτητές και όχι στους συντελεστές, που συμμετέχουν κάθε φορά στις εκάστοτε εκδηλώσεις, διευκρινίζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή του σε απάντηση σε σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αλήθεια» με τίτλο «Καταγγελία για διαφθορά στο Υφ. Πολιτισμού» το Υφυπουργείο αναφέρει ότι το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης δέχεται αιτήσεις από Κοινοτικά Συμβούλια και φορείς και σημειώνει ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα, και του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που υποβάλλονται κάθε χρόνο, στην προκήρυξη του Προγράμματος για το 2023 τέθηκε περιορισμός, αποκλείοντας αιτητές που είχαν υποβάλει αίτηση και είχαν εγκριθεί για να λάβουν χορηγία κάτω από τα Προγράμματα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης των δύο προηγούμενων συνεχόμενων ετών.

“Ο περιορισμός αφορούσε αποκλειστικά στους αιτητές και όχι στους συντελεστές, που συμμετέχουν κάθε φορά στις εκάστοτε εκδηλώσεις” διευκρινίζει.

Αρκετές φορές, αναφέρει το Υφυπουργείο, συντελεστές συμμετέχουν σε περισσότερες από μια προτάσεις που επιλέγονται για επιχορήγηση, τόσο κάτω από το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης όσο και κάτω από άλλα χορηγικά προγράμματα και φεστιβάλ του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού.

Από το 2023, προστίθεται, συμμετέχει στην Επιτροπή και εξωτερικός αξιολογητής για την ενίσχυση της διαφάνειας στις αξιολογήσεις.

Ως προς τις αναφορές στο δημοσίευμα σε συγγενικά πρόσωπα του Συμβούλου του Υφυπουργού Πολιτισμού, σημειώνεται ότι τα υπό αναφορά πρόσωπα συμμετέχουν στις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2023 ως συντελεστές και όχι ως αιτητές.

Τέλος, αναφέρεται ότι ως προς τις αναφορές στο δημοσίευμα σε συγκεκριμένο ποσό που δήθεν αντιπροσωπεύει τον μισθό του Συμβούλου, τονίζεται ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share