X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣAπελευθέρωση επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού από Φουκουσίμα, σχεδιάζει η Ιαπωνία

Aπελευθέρωση επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού από Φουκουσίμα, σχεδιάζει η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία σχεδιάζει, περί τα τέλη Αυγούστου, να ξεκινήσει την απελευθέρωση επεξεργασμένου ραδιενεργού νερού από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα που καταστράφηκε από τσουνάμι, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Asahi Shimbun, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Η απελευθέρωση πιθανότατα θα γίνει λίγο μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεόλ στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα και θα τους εξηγήσει πώς η απελευθέρωση νερού θα είναι ασφαλής, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο ανώτατος κυβερνητικός εκπρόσωπος  Χιροκάζου Ματσούνο  είπε στους δημοσιοράφους ότι δεν έχει αποφασιστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την απόρριψη του νερού.

Η ρυθμιστική αρχή πυρηνικής ενέργειας της Ιαπωνίας τον περασμένο μήνα χορήγησε έγκριση στον χειριστή του εργοστασίου Tokyo Electric Power να αρχίσει να απελευθερώνει το νερό, το οποίο η Ιαπωνία και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας λένε ότι είναι ασφαλές, αλλά οι κοντινές χώρες φοβούνται ότι μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα.

Η αλιεία με τράτες βυθού έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στη Φουκουσίμα, βορειοανατολικά του Τόκιο, τον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει την απόρριψη νερού πριν ξεκινήσει η αλιευτική περίοδος, ανέφερε η εφημερίδα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share