X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΥΠΡΟΣΑπόλυτη ταύτιση απόψεων μεταξύ ΥΠΕΣ και ΣΕΚ για το Σχέδιο Ανάκαμψης και...

Απόλυτη ταύτιση απόψεων μεταξύ ΥΠΕΣ και ΣΕΚ για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας λέει η ΣΕΚ

Απόλυτη ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε μεταξύ Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) και Υπουργού Εσωτερικών ως προς την ανάγκη έγκαιρης και αποτελεσματικής υλοποίησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσα από το οποίο η Κύπρος μπορεί να αντλήσει πόρους ύψους €1.2 δισ. από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως, η χώρα θα προχωρήσει σε σειρά μεταρρυθμίσεων.

Σε συνάντησή του με την ηγεσία της ΣΕΚ, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, παρουσίασε τους άξονες πολιτικής του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που αφορούν κυρίως το υπουργείο του.

Εξήγησε ότι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Εσωτερικών εστιάζονται κυρίως στην αναβάθμιση της Λευκωσίας και την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου, στη δημιουργία φοιτητικών εστιών και νέων κυβερνητικών κτιρίων, όπως επίσης και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Τμήματος Πολεοδομίας, την αναβάθμιση της μηχανογράφησης του συστήματος Υπηρεσιών Ασύλου, στη μηχανογράφηση των κτηματικών συναλλαγών κ.λ.π.

Ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως το Σχέδιο «είναι ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικό και έτυχε ήδη της ευνοϊκής αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΣΕΚ, Ανδρέας Φ. Μάτσας υπέδειξε πως, το Συνδικαλιστικό Κίνημα διεκδικεί με δυναμισμό την υλοποίηση του Σχεδίου, το οποίο αποτελεί προϊόν κοινωνικού διαλόγου και διαβούλευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Ανέφερε ότι η Κύπρος πρέπει να πάει μπροστά μέσα από τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δικαιοσύνης, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά και μέσα από την εισαγωγή πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης.

«Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα ευρώ από το συγκεκριμένο Σχέδιο» είπε ο ΓΓ της ΣΕΚ» για να προσθέσει ότι «θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με άλλους Υπουργούς για πλήρη ανάλυση του συνόλου του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Τόσο η ΣΕΚ όσο και ο Υπουργός Εσωτερικών, «απηύθυναν έκκληση προς τη νέα Βουλή να προσεγγίσει με θετικό φακό την προοπτική που δημιουργείται για ανάκαμψη της οικονομίας και εδραίωση της κοινωνικής συνοχής και του κράτους δικαίου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share