X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑπολογήθηκε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός που δεν ανέγνωσε μέρος της ομιλίας του στη...

Απολογήθηκε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός που δεν ανέγνωσε μέρος της ομιλίας του στη Χιροσίμα

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα απολογήθηκε την Παρασκευή για το γεγονός ότι παρέλειψε κατά λάθος να αναγνώσει μέρος της ομιλίας του στη Χιροσίμα, κατά την 76η επέτειο της ρίψης της ατομικής βόμβας στην πόλη.

Σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ, ο κ. Σούγκα παρέλειψε πέραν της μιας σελίδας, ενώ το λάθος έγινε αντιληπτό καθώς η δημόσια ραδιοτηλεόραση ΝΗΚ σταμάτησε να προβάλει υπότιτλους κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην τελετή.

Το λάθος δημιούργησε αίσθηση λόγω της επισημότητας της τελετής που διοργανώνεται κάθε χρόνο για να μνημονεύσει όσους έχασαν τη ζωή τους κατά την ρίψη της πυρηνικής βόμβας.

Ο κ. Σούγκα τελεί ήδη υπό πίεση από επικριτές διότι προχώρησε με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων της COVID-19.

«Δράττομαι της ευκαιρίας για να απολογηθώ για το ότι παρέλειψα ορισμένα σημεία της ομιλίας μου στην τελετή» δήλωσε ο κ. Σούγκα σε διάσκεψη Τύπου μετά την τελετή.

Σύμφωνα με το Kyodo News, οι αναφορές που παραλείφθηκαν ανέφεραν πως η Ιαπωνία είναι το μόνο έθνος που επλήγη από ατομική βόμβα και ότι αποστολή της είναι ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα.

Ο κ. Σούγκα επανέλαβε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου ότι η Κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι η φιλοξενία των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο συμβάλλει στην πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων με COVID-19.

Η Κυβέρνηση θα συζητήσει επίσης με τους διοργανωτές των αγώνων το θέμα των θεατών στους Παραολυμπιακούς, μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών χωρίς θεατές, πρόσθεσε. Οι Ολυμπιακοί αγώνες ολοκληρώνονται στις 8 Αυγούστου, ενώ οι Παραολυμπιακοί θα ξεκινήσουν στις 24 Αυγούστου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share