X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΑπομονώνεται διεθνώς η Τουρκία με τις θέσεις της για τη Λιβύη, είπε...

Απομονώνεται διεθνώς η Τουρκία με τις θέσεις της για τη Λιβύη, είπε ο Ν. Δένδιας

Την άποψη ότι με τη θέση της περί απόσυρσης από τη Λιβύη μόνο των μισθοφώρων, η Τουρκία έχει διεθνώς απομονωθεί, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στη δημοσιογράφους, μετά το τέλος Υπουργικής συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του “Ισλαμικού κράτους”, που έλαβε χώρα στη Ρώμη, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια τελείως λανθασμένη θέση, όπως επίσης είναι και μια λανθασμένη διπλωματική τακτική να απομονωθεί. «Η Ελλάδα έχει μια ξεκάθαρη θέση, έχει μια θέση η οποία είναι απολύτως συμβατή με όσα λέει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Είναι μια θέση, η οποία οδηγεί στην δημιουργία δημοκρατικών κρατών, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών», είπε.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική διπλωματία ότι κλήθηκε στη συνάντηση για τη Συρία, την οποία οργάνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιταλία και ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Pedersen. «Νομίζω ότι είναι ένα βήμα επανόδου μας στις συναντήσεις για τις δύο χώρες που μας ενδιαφέρουν στην ευρύτερη περιοχή, και είναι πηγή προβλημάτων, στη Συρία και τη Λιβύη», κατέληξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share