X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΑποστολή SupportCY στην Ελλάδα για συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών

Αποστολή SupportCY στην Ελλάδα για συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών

Διερευνητική εξαμελής αποστολή του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και του Crisis & Disasters Support Center Reaction-SupportCY αναχώρησε ξημερώματα Τετάρτης, από την Κύπρο για την Ελλάδα, ώστε να συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών και να παραδώσει ιατροφαρμακευτικό και άλλο εξοπλισμό στις πληγείσες περιοχές.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου από πλευράς SupportCY, στην αποστολή συμμετέχουν ένας νοσηλευτής, τρεις διασώστες και εξειδικευμένοι και εκπαιδευμένοι εθελοντές.

Διευκρινίζεται ότι τα μέλη της αποστολής, με τη συνοδεία ασθενοφόρων και άλλων Μονάδων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα μεταβούν στην Εύβοια όπου και θα λάβουν οδηγίες για τα επόμενα βήματα. Την ίδια ώρα, θα ενισχύσουν τις Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι οποίες έχουν χρηματοδοτηθεί μέσα από τον έρανο που πραγματοποιήθηκε το 2018, στην Κύπρο για τις πυρκαγιές στο Μάτι, καθώς και τις μονάδες καταγραφής αναγκών του εν λόγω οργανισμού.

Από πλευράς του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχουν κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά επανδρωμένη με 2 διασώστες, όχημα μεταφοράς προσωπικού, φορτηγό/ψυγείο, και διασωστικό όχημα κατάλληλα εξοπλισμένο και στελεχωμένο με διασώστες.

Αναφέρεται επίσης ότι η ομάδα παράλληλα θα καταγράψει ανάγκες και θα διερευνήσει την αναγκαιότητα άμεσης αποστολής και δεύτερης ομάδας μέσα στις ερχόμενες ημέρες.
Η αποστολή έχει συνεχή επικοινωνία και αλληλοενημέρωση με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Επίτροπο του Πολίτη.

Γίνεται τέλος έκκληση στους πολίτες να μην γίνεται σπατάλη στην αποστολή τροφίμων και άλλων ειδών και όπως όσοι επιθυμούν να προσφέρουν πρώτα να ενημερώνονται για τις ανάγκες από επίσημες πηγές και αναγνωρισμένες οργανώσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share