X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΑΣΔΥΚ και ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ συναντήθηκαν την Τρίτη με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

ΑΣΔΥΚ και ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ συναντήθηκαν την Τρίτη με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2021, συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΣΔΥΚ και του Προεδρείου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, με τον Προέδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο των επαφών της οργάνωσης με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΑΣΔΥΚ, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Χωραττάς, επέδωσε στον κ. Νεοφύτου υπομνήματα με τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τους δημοσίους υπαλλήλους, τους αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αφού υπέβαλε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των ζητημάτων που έθεσε η αντιπροσωπεία της ΑΣΔΥΚ, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τα ζητήματα που έθεσε η Οργάνωση και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα στηρίζει όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Ειδικότερα, τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν είναι η συμμετοχή της ΑΣΔΥΚ στη Μικτή Επιτροπή Προσωπικού, όπου γίνεται διαβούλευση, με το Υπουργείο Οικονομικών, επί των θεμάτων που αφορούν στους όρους απασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων. Κατατέθηκε επίσης, το αίτημα για παραχώρηση στην ΑΣΔΥΚ κρατικής χορηγίας, όπως επωφελούνται και άλλες οργανώσεις.

Τέθηκε ακόμα η συμφωνία ρύθμισης του συνταξιοδοτικού ζητήματος, με την Οργάνωση να κακίζει τη στάση του Υπουργείου Οικονομικών, να αποκλείσει την ΑΣΔΥΚ από τη διαβούλευση, υποβάλλοντας συνάμα, την ανάγκη διασαφήνισης διαφόρων προνοιών της

Αλλο θέμα ήταν η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, με έμφαση στην αναθεώρηση του συστήματος αξιολόγησης.

Τα κυριότερα αιτήματα των αστυνομικών και πυροσβεστών είναι η αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων των αστυνομικών, ειδικών αστυνομικών και πυροσβεστών, κατά τον ίδιο τρόπο με τη Δημόσια Υπηρεσία, η επαναφορά του ορίου συνταξιοδότησης στο προηγούμενο μοντέλο, δηλαδή, 29 χρόνια +2 μήνες, η εισαγωγή σχεδίου ασφαλιστικής κάλυψης των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, σε περιπτώσεις ατυχήματος ή και θανάτου σε ώρα καθήκοντος και η βελτίωση του καθεστώτος εργασίας των ειδικών αστυφυλάκων, οι οποίοι εργάζονται ως αυτοεργοδοτούμενοι και με την αφυπηρέτησή τους λαμβάνουν μόνο φιλοδώρημα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share