X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΒασικό εργαλείο της Δύναμης Κουντς τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, λέει η ιρανική...

Βασικό εργαλείο της Δύναμης Κουντς τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, λέει η ιρανική αντιπολίτευση

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν γίνει το βασικό εργαλείο των πληγμάτων της Δύναμης Κουντς, αρμόδιας για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, δήλωσε σήμερα οργάνωση της εξόριστης αντιπολίτευσης.

Το Εθνικό Συμβούλιο ιρανικής αντίστασης (CNRI), που θεωρείται η πολιτική πτέρυγα των Μουτζαχεντίν του λαού του Ιράν (OMPI ή MEK στα περσικά), εξηγεί ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προέρχονται από οκτώ εργοστάσια στο Ιράν, τα οποία χρησιμοποιούν υλικά παρανόμως εισαγόμενα και κατόπιν τα στέλνουν σε χώρες, όπως η Συρία και το Ιράκ, όπου συναρμολογούνται και χρησιμοποιούνται.

Το CNRI, που είναι απαγορευμένο στο Ιράν, δηλώνει ότι κατέχει τις πληροφορίες του από υποστηρικτές που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στο εσωτερικό αυτής χώρας και προμηθεύει φωτογραφίες που προέρχονται, σύμφωνα με αυτό, από εργοστάσια παραγωγής, χωρίς να καταστεί δυνατόν για το Γαλλικό Πρακτορείο να επαληθεύσει την ακρίβειά τους.

Η Δύναμη Κουντς, της οποίας ηγείτο ο ισχυρός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί μέχρι τη δολοφονία του από τις ΗΠΑ σε πλήγμα στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020, κατηγορείται από τους Δυτικούς ότι διεξάγει επιχειρήσεις κατά των συμφερόντων τους κυρίως στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη.

Η επίλεκτη δύναμη “χρησιμοποιεί κυρίως διαφορετικούς τύπους μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της καθώς και για να εφοδιάζει τις συμμαχικές της δυνάμεις στην περιοχή”, εκτιμά το Εθνικό Συμβούλιο ιρανικής αντίστασης. Σύμφωνα πάντα με εκτίμησή του, η Τεχεράνη “προσπαθεί να αντισταθμίσει με αυτή την τεχνολογία μια ετοιμόρροπη και ξεπερασμένη αεροπορική δύναμη” κυρίως με κινητήρες και ηλεκτρονικά εξαρτήματα από την Κίνα και υλικά αγορασμένα στην Τουρκία και τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με το έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, μονάδα με ειδίκευση στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιχειρεί στο εξής στις τάξεις των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης. Αναφέρεται επίσης ότι οι Φρουροί της Επανάστασης χρησιμοποίησαν τακτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης, για την υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share