X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣBitcoin: Αποχαιρέτησε τον Ιανουάριο με μηνιαία πτώση 18%

Bitcoin: Αποχαιρέτησε τον Ιανουάριο με μηνιαία πτώση 18%

Με απώλειες και διακυμάνσεις αποχαιρέτησε το Bitcoin τον Ιανουάριο, ένα μήνα που διεκδικεί το χειρότερο ξεκίνημά χρονιάς από μετά το 2018 και τον «crypto winter» (χειμώνας των κρυπτονομισμάτων).

Τη Δευτέρα, το Bitcoin υποχώρησε έως και 2,9% για να διαπραγματευτεί περίπου στα 36.680 δολάρια πριν ανακτήσει τις απώλειες. Η μηνιαία πτώση του ανέρχεται πλέον σε περισσότερο από 18%. Πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα ενός έτους μετά από την πτώση 29% του 2018 και μια «δύσβατη» συνέχεια της πτώσης 19% του Δεκεμβρίου.

Το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει μόλις δώδεκα ημέρες ανοδικά αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο βρισκόταν σε πτώση.

Το Bitcoin διολίσθησε στα 33.000 δολάρια τον Ιανουάριο, πέφτοντας από το «ταβάνι» των σχεδόν 69.000 δολαρίων που έφτασε πριν από σχεδόν τρεις μήνες, χάνοντας περίπου 50%. Αυτή η πτώση την τοποθετεί στο «χαμηλό άκρο του εύρους» μεγάλων ρευστοποιήσεων, ιστορικά μιλώντας, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs που εκτιμούν ότι από το 2011, υπήρξαν πέντε σημαντικές υποχωρήσεις για το νόμισμα από εκείνη την περίοδο ιστορικό του υψηλό, με μέση πτώση από την κορυφή στο κατώτατο σημείο της τάξης του 77%. Κατά μέσο όρο, οι μειώσεις διήρκεσαν επτά έως οκτώ μήνες, ανέφεραν, με τη μεγαλύτερη σωρευτική πτώση του Bitcoin (απώλεια 93%) να έχει σημειωθεί το 2011.

Οι απώλειες στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα οφείλονται σε μια συντονισμένη τάση φυγής από το ρίσκο από τους επενδυτές, εν αναμονή της αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

εν μέσω ευρύτερης εκποίησης περιουσιακών στοιχείων κινδύνου λόγω της αυξανόμενης πεποίθησης ότι η Federal Reserve θα αυξήσει σύντομα τα επιτόκια καθώς θα επαναφέρει τις εξαιρετικά διευκολυντικές ρυθμίσεις πολιτικής της.

Η τάση έπληξε κάθε γωνιά του οικοσυστήματος κρυπτογράφησης, από το Bitcoin και τα memecoins μέχρι τα δημόσια χρηματιστήρια κρυπτογράφησης και τους εξορύκτες.

Το νούμερο 2 token, Ether, έχει υποχωρήσει περίπου 30% από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι απώλειες μεταφράστηκαν επίσης σε χαμηλότερο όγκο, σύμφωνα με έκθεση της CryptoCompare.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share