X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ« Δεν απέχω... Συμμετέχω», το μήνυμα της Youth Dynamics προς τους νέους...

« Δεν απέχω… Συμμετέχω», το μήνυμα της Youth Dynamics προς τους νέους για τις προεδρικές εκλογές

Οι νέοι πρέπει να δώσουν βροντερό παρών στις επόμενες προεδρικές εκλογές και με την ψήφο τους να φωνάξουν «Δεν απέχω… Συμμετέχω», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Youth Dynamics.

Σημειώνει πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ολοένα και περισσότερο η απαξίωση από πλευράς των νέων προς την πολιτική και τις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων, τονίζοντας, παράλληλα, ότι οι νέοι πρέπει να ψηφίσουν.

«Πάρα την απογοήτευση και την απαξίωση προς τους πολιτικούς, οφείλουν στις 5 και στις 12 Φεβρουαρίου 2023 να εξασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Μόνο έτσι θα περάσουν το μήνυμα ότι νοιάζονται για το μέλλον της χώρας και ότι θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο και άποψη στο ό,τι συμβαίνει γύρω τους», αναφέρει.

Σημειώνει ότι οι νέοι με την ψήφο τους καλούνται να εκλέξουν αυτόν που θεωρούν πιο ικανό και άξιο για να κυβερνήσει την χώρα και προσθέτει ότι οι νέοι μπορούν να δράσουν και να καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όπως αναφέρει, οι νέοι μπορούν να αντιδράσουν έτσι ώστε η δική τους φωνή να ακουστεί στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και με την ψήφο τους μπορούν ακόμη να επηρεάσουν το μέλλον τους.

Σημειώνει ότι η αποχή δεν είναι λύση, προσθέτοντας ότι «είναι ανοχή και δίνει την επιλογή σε αυτούς με τους οποίους διαφωνείς να συνεχίσουν τα δικά τους».

Η οργάνωση νεολαίας Youth Dynamics υλοποιεί ένα σχέδιο συμμετοχής για νέους με τίτλο «Get involved» στα πλαίσια του προγράμματος «ERASMUS+ ».

Στο σχέδιο επίσης συμμετέχουν οργανώσεις από Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Εσθονία, Μάλτα και Δανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Youth Dynamics, η επιλογή των εταίρων δεν ήταν τυχαία, αφού οι πιο χώρες θα έχουν μέσα στο 2023 είτε Προεδρικές είτε Βουλευτικές εκλογές.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των νέων στις ερχόμενες εκλογές, καθώς επίσης στη δημοκρατική ζωή και στο βίο της τοπικής κοινωνίας. Ανάμεσα στους εταίρους θα γίνουν συναντήσεις για ανταλλαγές καλών πρακτικών και πετυχημένων δράσεων για ενεργοποίηση των νέων και συμμετοχής τους στις εκλογές.

Κατά τη διάρκεια του Σχεδίου διοργανώνονται επίσης διαβουλεύσεις με νέους, με στόχο τη διερεύνηση των αναγκών και των επιθυμιών τους σε θέματα που αφορούν τη συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή, εκδηλώσεις πληροφόρησης όπως σεμινάρια και συζητήσεις σχετικά με τους μηχανισμούς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, συναντήσεις ανάμεσα σε νέους και υπευθύνους λήψης αποφάσεων ή εμπειρογνώμονες στον τομέα της συμμετοχής στη δημοκρατική ζωή και στα δημοκρατικά θεσμικά όργανα και εκδηλώσεις που θα ενισχύουν τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμικών οργάνων και τους ρόλους των υπευθύνων λήψης αποφάσεων.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στις εκλογές, έτσι ώστε να δώσουν ένα βροντερό παρόν και να δηλώσουν ότι έχουν άποψη, λόγο και νοιάζονται για το μέλλον της χώρας τους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share