X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔημοσιονομικό έλλειμμα $29,3 δισεκατομμυρίων ή 1,8% του ΑΕΠ κατέγραψε στο 7μηνο η...

Δημοσιονομικό έλλειμμα $29,3 δισεκατομμυρίων ή 1,8% του ΑΕΠ κατέγραψε στο 7μηνο η Ρωσία

Στα 2,82 τρισεκατομμύρια ρούβλια (29,3 δισεκατομμύρια δολάρια) ή στο 1,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), διευρύνθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ρωσίας για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο προκαταρκτικές εκτιμήσεις.

Τους πρώτους επτά μήνες του περασμένου έτους, η Ρωσία είχε εμφανίσει πλεόνασμα 557 δισεκατομμυρίων ρουβλιών, αλλά οι σημαντικές δαπάνες για τη στήριξη του πολέμου της στην Ουκρανία – τον οποίο η Μόσχα αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”- και ο καταιγισμός δυτικών κυρώσεων στις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν πλήξει έκτοτε τα κρατικά ταμεία.

Η Ρωσία έχει διπλασιάσει τον στόχο της για τις αμυντικές δαπάνες του 2023 σε πέραν των 100 δισ. δολαρίων – το ένα τρίτο του συνόλου των δημόσιων δαπανών – όπως προκύπτει από κυβερνητικό έγγραφο, που εξέτασε το Reuters, καθώς το κόστος του πολέμου στην Ουκρανία εκτινάσσεται και ασκεί αυξανόμενη πίεση στα κρατικά ταμεία.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σταμάτησε πέρσι να δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία για την εκπλήρωση του προϋπολογισμού, αλλά, με βάση στοιχεία της Παρασκευής, η Ρωσία εμφάνισε έλλειμμα τον Ιούλιο ύψους 222 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share