Διμερή συνάντηση με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι θα έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο των εργασιών, ενώ αναμένεται να έχει την ευκαιρία για σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Πορτογάλλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, όπου την Πέμπτη το πρωί συμμετέχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο ΠτΔ έφτασε στο ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η συνάντηση χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται πως στη σύνοδο του ΕΛΚ συμμετέχει και η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ως μέλος της κεντροδεξίας ομάδας που εκπροσωπεί την αντιπολίτευση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΕΛΚ, και λίγο πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο ΠτΔ θα έχει διμερή συνάντηση με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό στο κτήριο του Συμβουλίου.

Στα συμπεράσματα της συνόδου, η οποία έχει ως κύρια θέματα την κατάσταση στην Ουκρανία και τη διαχείριση της μετανάστευσης, αναμένεται να συμπεριληφθεί και παράγραφος που αφορά το Κυπριακό, καθώς και παράγραφος για τα ευρωτουρκικά. Η συζήτηση για τα θέματα αυτά αναμένεται εκτός απροόπτου να γίνει πριν το δείπνο των ηγετών.

Πηγή:ΚΥΠΕ