X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔυνατή μια συνάντηση Άσαντ - Ερντογάν στην παρουσία Πούτιν λέει ο Α....

Δυνατή μια συνάντηση Άσαντ – Ερντογάν στην παρουσία Πούτιν λέει ο Α. Λαβρέντιεφ

Οι Πρόεδροι της Συρίας και της Τουρκίας Μπασάρ αλ Άσαντ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μπορούσαν να συναντηθούν παρουσία του Ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, μόλις οριστικοποιηθεί ο οδικός χάρτης για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου για τη Συρία Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο Ρώσο διπλωμάτη «υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες στον δρόμο για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στα συριακά εδάφη», ωστόσο «όταν οι πλευρές ολοκληρώσουν την εργασία τους, οι ηγέτες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα ώστε να προετοιμάσουν μια συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Σύρου Προέδρου Άσαντ, παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν».

Η Συρία δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία έως ότου η Άγκυρα αποσύρει τα στρατεύματά της από το βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων λίγο νωρίτερα ο πρώην Πρεσβευτής της Δαμασκού στην Άγκυρα Νιντάλ Καμπαλάν.

Σύμφωνα με τον καλό γνώστη της συριακής διπλωματίας, η Άγκυρα πρέπει να εκπληρώσει «μια σειρά από γνωστούς όρους» προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις και «η απόσυρση των στρατευμάτων είναι η πρώτη προϋπόθεση. Η επόμενη είναι η παύση της υποστήριξης των τρομοκρατικών οργανώσεων που ελέγχουν την Ιντλίμπ και άλλες περιοχές και υπάγονται άμεσα στην Άγκυρα», δήλωσε ο Καμπαλάν.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σημαντικές τομές στον δρόμο προς τη συμφιλίωση μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας. Ίσως μπορούμε να πάρουμε ως βάση όσα συζητήθηκαν στο περιθώριο της πρόσφατης συνάντησης στην Αστανά και τον οδικό χάρτη συμφιλίωσης μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, τον οποίο ανέφερε η ρωσική πλευρά», δήλωσε ο Σύρος εμπειρογνώμονας.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων επισημαίνει ότι οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ των Υπουργών Άμυνας της Τουρκίας και της Συρίας έπειτα από 11 χρόνια διοργανώθηκαν σε ρωσικό έδαφος τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share