X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔώδεκα χρόνια από τη τραγωδία στο Μαρί

Δώδεκα χρόνια από τη τραγωδία στο Μαρί

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στο Μαρί που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Σαν σήμερα, δώδεκα χρόνια πριν, τρεις εκρήξεις, με πιο ισχυρή αυτήν γύρω στις πέντε και μισή το πρωί, στα εμπορευματοκιβώτια που φυλάγονταν στη ναυτική βάση, οδήγησαν στο θάνατο 13 ανθρώπους, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της ΕΦ, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ και στο τραυματισμό δεκάδων άλλων. Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται στο άκουσμα της είδησης, ενώ μέχρι σήμερα οι πληγές δεν έχουν κλείσει. Ισως να μην κλείσουν ποτέ.

Η φονική έκρηξη προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό.

Σήμερα το πρωί τελείται το ετήσιο μνημόσυνο στο χώρο της τραγωδίας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα εκφωνήσει τον επιμνημόσυνο λόγο. Επίσης θα παραστούν η Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Άμυνας και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ.α. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Δημοκρατίας και η Πρόεδρος Βουλής θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ. Στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων της Ε.Μ.Α.Κ. θα παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, η Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοφίνου και Προέδροι ή Εκπρόσωποι του ΣΥ.ΠΥ.Κ. και Ο.ΣΥ.ΠΥ.Κ κ.α.

Το Υπουργικό Συμβούλιο είχε ανακηρύξει σε ήρωες του 13 ανθρώπους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ενώ η δικαιοσύνη επέβαλε ποινές σε όσους κρίθηκε ότι είχαν ευθύνες για την τραγωδία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share