X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο ΓΝ Λευκωσίας

Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο ΓΝ Λευκωσίας

Σε μια νέα εποχή μεταβαίνει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), με την κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο Νοσοκομείο και το μοναδικό τεταρτοβάθμιο στη χώρα, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, στα πλαίσια εφαρμογής της περιβαλλοντικής του πολιτικής και υλοποιώντας τα έργα τα οποία είχε εξαγγείλει, ο Οργανισμός προχώρησε στην κατακύρωση σύμβασης με την εταιρεία Trikkis Energy Ltd για δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου στον χώρο στάθμευσης δυτικά του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, δυναμικότητας 1.3 MWp και συνολικού κόστους €1,8 εκατομμυρίων + ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι τα φωτοβολταϊκά πλαίσια θα τοποθετηθούν με τρόπο ώστε να παρέχουν και σκίαση στα σταθμευμένα οχήματα. Το έργο, το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 8 μηνών ενώ με την παραλαβή του, ο Εργολάβος θα έχει την ευθύνη συντήρησης του για περίοδο 24 μηνών.

Πρώτιστο μέλημα του ΟΚΥπΥ, σημειώνεται, παραμένει η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, μέσα από σύγχρονες και αναβαθμισμένες υποδομές με επίκεντρο την καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενή.

Σε αυτό αποσκοπεί και το έργο το οποίο θα υλοποιηθεί, προστίθεται, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αναβάθμιση των Νοσηλευτηρίων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τους.

(ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share