X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕκδήλωση περί καινοτομίας στο Λονδίνο από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΒ-Κύπρου

Εκδήλωση περί καινοτομίας στο Λονδίνο από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΒ-Κύπρου

Εκδήλωση με τίτλο «Νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας: Ευκαιρίες και προκλήσεις» διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο το «Δίκτυο Καινοτομίας Γενιάς Υ» (Gen Y Innovation Network), που αποτελεί τον νεανικό επιχειρηματικό βραχίονα της οργάνωσης Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ην. Βασιλείου-Κύπρου (UKCEC), σε συνεργασία με τον οργανισμό EPISTEME, δηλαδή τον Σύνδεσμο Βρετανοκυπρίων Επαγγελματιών.

Πρωταρχικός στόχος του Δικτύου είναι να ενθαρρύνει την καινοτομία, τη συνεργασία και την επιχειρηματικότητα μεταξύ των νεότερων γενιών των Κυπρίων του Ηνωμένου Βασιλείου, φίλων της Κύπρου και όσων έχουν επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κύπρο.

Ευρύτερα, το UKCEC αποσκοπεί στην καλλιέργεια επιχειρηματικών συνεργιών μεταξύ ΗΒ και Κύπρου και στη συνεργασία νεαρών και μη επαγγελματιών και επιχειρηματιών από διάφορους τομείς: υπηρεσίες, εμπόριο, βιομηχανία, χρηματοοικονομικά και επενδύσεις, τέχνες, επιστήμη, πανεπιστήμια.

Οι ομιλητές στην εκδήλωση μοιράστηκαν με το ακροατήριο την εμπειρία τους από τον κόσμο της τεχνολογίας και των start-up επιχειρήσεων, της τεχνητής νοημοσύνης, της επιστήμης των δεδομένων, των ΜΜΕ και της καινοτομίας. Επρόκειτο για επενδυτές, επιχειρηματίες και πρωτοπόρους στους τομείς τους.

Το πάνελ των ομιλητών συντόνισε ο Πρόεδρος του UKCEC Πίτερ Δρουσιώτης.

Οι ομιλητές ήταν η Ισαβέλλα Χατζησάββα, συνιδρύτρια του Gen Y Innovation Network που ειδικεύεται στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, ο Δημήτριος Ζόπος, επενδυτής και ιδρυτής fund που επικεντρώνεται σε κυπριακού ενδιαφέροντος νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας, η Νάντια Ελ Χαντέρι, ιδρύτρια διαδραστικής πλατφόρμας που προωθεί την καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων με χρήση τεχνολογιών, ο Τζορτζ Φράγκου, διακεκριμένος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας αναλύσεων και επενδυτής στον τομέα της τεχνολογίας και ο Σαμ Τέιλορ, διευθυντής επενδύσεων στην PwC Raise.

Το ακροατήριο απαρτιζόταν από επαγγελματίες από τη βιομηχανία της τεχνολογίας με στενούς δεσμούς με την Κύπρο.

Παρών ήταν ο Εμπορικός Ακόλουθος της Υπάτης Αρμοστείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ην. Βασίλειο Κώστας Δάφος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share