X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕμπλοκή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη μετανάστευση λόγω Πολωνίας - Ουγγαρίας

Εμπλοκή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη μετανάστευση λόγω Πολωνίας – Ουγγαρίας

Σε εξέλιξη βρίσκονταν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μέχρι αργά το βράδυ, με τους 27 ηγέτες να επικεντρώνουν ιδιαίτερα στο θέμα της μετανάστευσης, όπου καταγράφονται διαφωνίες κυρίως από την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Οι ηγέτες ενέκριναν στην αρχή της συζήτησης συμπεράσματα για την οικονομική και στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, καθώς και για θέματα ασφάλειας και άμυνας. Στη συνέχεια, είχε προγραμματιστεί να περάσουν στο δείπνο όπου το κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η μετανάστευση.

Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αντιρρήσεις Πολωνίας και Ουγγαρίας σε σχέση με τα συμπεράσματα για το μεταναστευτικό, ειδικότερα όσον αφορά τους μηχανισμούς αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών και οικονομικής ενίσχυσης όσον αφορά την εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, και οι διμερείς επαφές που πραγματοποιήθηκαν για να βρεθούν λύσεις, καθυστέρησαν σημαντικά τη συζήτηση, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και το δείπνο κατά μιάμιση ώρα.

Όσον αφορά τη συζήτηση για το τμήμα των συμπερασμάτων που αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο περιλαμβάνει την παράγραφο για το Κυπριακό και παράγραφο για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, παρέμενε άγνωστο κατά πόσο θα συζητείτο αργότερα την Πέμπτη ή αν θα μετατίθετο για την Παρασκευή.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share