X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΕμπορική συμφωνία μεταξύ Ην. Βασιλείου και Αυστραλίας

Εμπορική συμφωνία μεταξύ Ην. Βασιλείου και Αυστραλίας

Σε συμφωνία ελευθέρου εμπορίου κατέληξαν Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία, στην πρώτη διμερή εμπορική συμφωνία, που το Λονδίνο διαπραγματεύτηκε από το μηδέν μετά από το Brexit.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η συμφωνία για μηδενικούς δασμούς σε μια σειρά προϊόντων, που θα διακινούνται μεταξύ των δύο χωρών, συνιστούν «νέα αυγή» στις διμερείς σχέσεις.

Έκανε επίσης λόγο για «φανταστικές ευκαιρίες» για βρετανικές επιχειρήσεις, καταναλωτές, αλλά και για νέους που θα θέλουν να εργαστούν και να ζήσουν «στην άλλη άκρη του κόσμου», μια διάταξη της συμφωνίας που αφορά τους κάτω των 35 ετών.

Η Ντάουνινγκ Στριτ τονίζει ότι βρετανικά προϊόντα όπως το ουίσκι, τα μπισκότα και τα κεραμικά θα γίνουν φθηνότερα προς πώληση στην αγορά της Αυστραλίας. Το ίδιο θα ισχύσει αντιστοίχως για δημοφιλή αυστραλέζικα προϊόντα, όπως κρασί.

Η συμφωνία έκλεισε σε δείπνο του κ. Τζόνσον με τον Αυστραλό ομόλογό του Σκοτ Μόρισον στην Ντάουνινγκ Στριτ τη Δευτέρα. Η επί της αρχής τελική συμφωνία θα δημοσιευθεί εντός της εβδομάδας.

Ανησυχία έχουν εκφράσει οι Βρετανοί κτηνοτρόφοι, αλλά η κυβέρνηση είπε ότι θα υπάρξει ειδική προστασία για τον τομέα, μεταξύ άλλων με επιβολή πλαφόν στην ποσότητα εισαγόμενου κρέατος από την Αυστραλία για τα επόμενα 15 χρόνια. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share