X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕν αναμονή πιθανών αξιοποιήσιμων στοιχείων η έρευνα για τη Μάντλιν ΜακΚαν

Εν αναμονή πιθανών αξιοποιήσιμων στοιχείων η έρευνα για τη Μάντλιν ΜακΚαν

Δείγματα από την ευρύτερη περιοχή του φράγματος Αράντε συνέλεξαν οι Πορτογάλοι και Γερμανοί αστυνομικοί κατά τις τριήμερες έρευνές τους στο πλαίσιο της υπόθεσης εξαφάνισης της Μάντλιν ΜακΚαν.

Τα δείγματα αυτά έχουν αποσταλεί για ανάλυση στη Γερμανία.

Το γερμανικό εργαστήριο, στην πόλη Βισμπάντεν, θα αναζητήσει πιθανά ίχνη DNA ή άλλα αξιοποιήσιμα στοιχεία. Μεταξύ των αναφορών των τελευταίων ημερών ήταν η πληροφορία ότι ίσως η περιοχή ερευνήθηκε για ίχνη υφάσματος από τις ροζ πιτζάμες που φορούσε κατά την εξαφάνισή της πριν από 16 χρόνια από το θέρετρο Πράια ντα Λουζ η τετράχρονη τότε Βρετανίδα.

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Correio de Manha, οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν τις έρευνες εντόπισαν ένα «σχετικό στοιχείο» που τους έκανε να επικεντρώσουν τις έρευνες σε ένα συγκεκριμένο σημείο της απομονωμένης περιοχής του φράγματος.

Μεταξύ των ευρημάτων που συνελέχθησαν πιστεύεται ότι περιλαμβάνεται κομμάτι από στηθόδεσμο, κομμάτια υφάσματος και πλαστικά αντικείμενα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι σίγουρο ότι συνδέονται με την υπόθεση.

Η Daily Telegraph μετέδωσε την πληροφορία ότι η ενδελεχής ανάλυση των δειγμάτων στη Γερμανία μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες.

Η έρευνα στην περιοχή πιστεύεται ότι αποφασίστηκε μετά από τον εντοπισμό φωτογραφιών του φράγματος σε κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Ο Μπρίκνερ κρατείται στις γερμανικές φυλακές για άλλη υπόθεση, τον βιασμό μίας ηλικιωμένης γυναίκας, αλλά αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση της μικρής Μάντλιν. Τηλεφωνικές κλήσεις πάντως τον τοποθετούν στην Πράια ντα Λουζ το επίμαχο βράδυ.

Σύμφωνα δε με τη Mail Online, υπάρχει η πληροφορία ότι η αστυνομία «χτένισε» την περιοχή του φράγματος για να βρει ένα όπλο και μία κάμερα χειρός που ανήκαν στον Μπρίκνερ. Πρόκειται για δύο αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το σπίτι του υπόπτου το 2007, με τους δύο δράστες της κλοπής να ενημερώνουν την αστυνομία ότι τα είχαν πετάξει στην τεχνητή λίμνη του φράγματος που ερευνήθηκε. Την ίδια πληροφορία φέρεται να έδωσε στην αστυνομία και τρίτο άτομο.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι στην κάμερα υπήρχαν πλάνα βασανισμού μίας ηλικιωμένης Αμερικανίδας γυναίκας και ενός 15χρονου κοριτσιού από τον Μπρίκνερ. Οι αρχές φέρονται να αναζητούν την κάμερα για πιθανά πλάνα της Μάντλιν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share