X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕνεργοποιείται το «Ίκαρος 2» μετά από αναζωπύρωση στην Άλασσα-Αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα

Ενεργοποιείται το «Ίκαρος 2» μετά από αναζωπύρωση στην Άλασσα-Αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα

Σε κινητοποίηση τέθηκαν και πάλι οι δυνάμεις πυρόσβεσης λόγω αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς στην περιοχή των χωριών Άλασσας, Απαισιάς, Κορφής και Παραμύθας.

Στην Άλασσα ενεργοποιείται το σχέδιο Ίκαρος ΙΙ με εννέα, συνολικά, εναέρια μέσα, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

Πρόσθεσε πως δυνάμεις που βρίσκονταν σε επιφυλακή ανταποκρίνονται για περιορισμό της φωτιάς.

Ο κ. Κεττής αναφέρει ότι ενεργοποιήθηκαν έξι εναέρια μέσα, διευκρινίζοντας ότι σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και δύο ιορδανικά ελικόπτερα. Ένα έβδομο ελικόπτερο της ΜΑΕΠ πετά για συντονισμό. Επίσης προστίθενται ακόμα δύο ελικόπτερα – ένα δεύτερο από ΜΑΕΠ και ένα από την ΕΦ.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Κορφή και προστατεύονται τρεις μεμονωμένες κατοικίες, ενώ η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα απομάκρυνε άτομο με κινητικά προβλήματα από οικία, προσθέτε.

Συνολικά δώδεκα εναέρια μέσα επιχειρούν για κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού, μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε στην Άλασσα το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα δύο ιορδανικά  ελικόπτερα.

Όπως αναφέρει, εργάζονται 10 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προστίθενται άλλα δύο από την Επαρχία Λεμεσού.

Επιπρόσθετα, λέει ότι μετακινούνται δυνάμεις από τη Λευκωσία και την ΕΜΑΚ για κάλυψη της πόλης της Λεμεσού.

Στην κατάσβεση συνδράμουν πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών, την Υπηρεσία Θήρας, προωθητής γαιών και βυτιοφόρα από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, ενώ ανταποκρίνεται για συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης και ο Διευθυντής Διοίκησης Δημήτρης Κατσίφλης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share