X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗΕννέα άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε επίθεση ενόπλων στην Κολομβία

Εννέα άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε επίθεση ενόπλων στην Κολομβία

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα από πυρά αγνώστων σε αγροτική περιοχή της νοτιοδυτικής Κολομβίας, ανακοίνωσε υπηρεσία υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σπίτι στον δήμο Αλγκεσίρας και “σκότωσαν οκτώ άνδρες και μια γυναίκα”, ανέφερε η υπηρεσία μέσω Twitter, χωρίς να διευκρινίσει το κίνητρο της ενέργειας ή ποιοι θεωρεί πως τη διέπραξαν. Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο ανήλικοι, είχαν δολοφονηθεί στο ίδιο σπίτι την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Indepaz.

Το ανεξάρτητο παρατηρητήριο απαριθμεί 41 σφαγές – ταυτόχρονες δολοφονίες τουλάχιστον τριών ανθρώπων, κατά τον ορισμό του ΟΗΕ – που διαπράχθηκαν στη χώρα από την αρχή της χρονιάς.

Αποστάτες που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε η πρώην οργάνωση ανταρτών FARC το 2016, μέλη συμμοριών και μαχητές της οργάνωσης ELN διεκδικούν τον έλεγχο περιοχών και εσόδων από τη διακίνηση ναρκωτικών και μεταλλευμάτων που εξορύσσονται παράνομα, κυρίως χρυσού, στη νοτιοδυτική Κολομβία.

Η περιοχή αυτή εξάλλου συγκλονίζεται από διαδηλώσεις και βίαια επεισόδια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 59 ανθρώπους από την 28η Απριλίου σε όλη τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share