X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕντολή εκκένωσης χωριών σε Ρόδο και Κάρυστο

Εντολή εκκένωσης χωριών σε Ρόδο και Κάρυστο

Την εκκένωση δύο ακόμα χωριών της Ρόδου, του Μαλώνα και των Μασσάρων ανακοίνωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δεδομένου ότι υπάρχει αναζωπύρωση σε μέτωπο φωτιάς κοντά στα δύο χωριά. Οι κάτοικοι των δύο χωριών καλούνται να κατευθυνθούν προς το χωριό Αρχάγγελος.

Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός Καρύστου καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τα μποφόρ στην Κάρυστο

Οι αναζωπυρώσεις που είναι συνεχείς στη φωτιά στην Κάρυστο είναι ο νέος πονοκέφαλος των πυροσβεστών που επιχειρούν για δεύτερη μέρα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Ευβοιας κ. Γίγα «πολλές από αυτές είναι απειλητικές αφού οι φλόγες κατευθύνονται σε οικισμούς».

Στην περιοχή τώρα πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ, οι οποίοι προκάλεσαν αναζωπυρώσεις της φωτιάς, που κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με τον κ. Γίγα, «την τελευταία ώρα υπάρχει μια αναζωπύρωση προς το Καστρί, βορειοανατολικά του Πλατανιστού και μία άλλη είναι κοντά στο χωριό Λειβάδι. Και τα δύο αυτά μέτωπα πριν ήταν σε ύφεση».

Στην περιοχή επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη ενώ πολλοί οικισμοί είχαν εκκενωθεί από το βράδυ της Κυριακής και τα ξημερώματα σήμερα, και συγκεκριμένα οι Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στα μέτωπα των πυρκαγιών

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών διαθέτοντας συνολικά εννέα αεροσκάφη CL-215, 6 αεροσκάφη CL-415, 17 αεροσκάφη PZL και 6 ελικόπτερα Chinook που επιχειρούν, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, το αρματαγωγό «Ρόδος» μεταφέρει στη Ρόδο προσωπικό και υλικά του ΔΕΔΔΗΕ.

Επιπλέον, έχουν διατεθεί 50 άτομα για παροχή Διοικητικής Μέριμνας (διάθεση – διανομή νερού και μικρών γευμάτων) σε χώρους συγκέντρωσης – φιλοξενίας και 1000 ράντζα σε χώρους που έχουν καθοριστεί από την Πολιτική Προστασία, στη Ρόδο.

Ακόμη, έχουν διατεθεί 15 άτομα του σχεδίου «Ξενοκράτης» στην πυρκαγιά στο Δερβενάκι του δήμου Αιγιαλείας.

Πέρα από την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιών με εναέρια και επίγεια μέσα και προσωπικό, εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα, κατόπιν εντολών του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα για όλη την επικράτεια.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share