X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕπαναρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης του Μεγάρου Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες

Επαναρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης του Μεγάρου Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες

Εκ νέου ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εργασίες αποκατάστασης της πρόσοψης του Μεγάρου της Δικαιοσύνης (Palais de Justice) στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Υπουργού αρμόδιου για θέματα διαχείρισης κτηρίων, Ματιέ Μισέλ.

Η αποκατάσταση του κτηρίου, η οποία εκκρεμεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο περίπου χρόνια με συνολικό κόστος 31,7 εκατομμύρια ευρώ.

«Όταν στα τέλη του 2020 εξέφρασα τη φιλοδοξία να αποκαταστήσω το Μέγαρο της Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες και να το απαλλάξω από τις σκαλωσιές μετά από 40 χρόνια, αντιμετώπισα αμφιβολίες και δυσπιστία. Και όμως, σήμερα, οι εργασίες αποκατάστασης ξεκινούν», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μισέλ, ο οποίος είναι αδερφός του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2021 με την ενίσχυση των ικριωμάτων που τοποθετήθηκαν στις αρχές του 2000 στην πρόσοψη πάνω από την κύρια είσοδο για προληπτικούς λόγους καθώς το κτήριο συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως δικαστήριο. Η ενίσχυση των συγκεκριμένων σκαλωσιών, προστίθεται, ήταν απαραίτητη ώστε να μπορέσει να διενεργηθεί η προπαρασκευαστική μελέτη για την αποκατάσταση της πρόσοψης.

Το έργο αποκατάστασης της πρόσοψης περιλαμβάνει βελτιώσεις στην εξωτερική αυλή, ξυλουργικά έργα και νέο φωτισμό.

Ο στόχος των αρχών, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μισέλ, Κόεν Πέουμανς, στο Politico, είναι η αφαίρεση των ικριωμάτων να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2024.

Το Μέγαρο της Δικαιοσύνης χτίστηκε την περίοδο 1866 και 1883 και η πρόσοψή του έχει υποστεί σημαντική ζημιά με την πάροδο του χρόνου λόγω της υγρασίας. Η αποκατάσταση της πρόσοψης αφορά τον καθαρισμό και την επιδιόρθωση, και σε ορισμένες περιπτώσεις αντικατάσταση της πέτρας που έχει διαβρωθεί.

Όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση, η πρώτη φάση του έργου (2023 – 2025) αφορά την αποκατάσταση της πρόσοψης. Θα ακολουθήσει η αποκατάσταση της βάσης του θόλου του κτηρίου (ο θόλος είχε αποκατασταθεί το 2003), με τις μελέτες και δοκιμές να τοποθετούνται χρονικά στις αρχές του 2024, και τις εργασίες να προγραμματίζονται για την περίοδο 2026 – 2027.

Τελικός στόχος του σχεδιασμού που έχουν εκπονήσει οι βελγικές αρχές είναι όπως όλες οι σκαλωσιές αφαιρεθούν από το κτήριο πριν το 2030, και τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας του Βελγίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share