X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕπένδυση στην πρόληψη πυρκαγιών ζητά η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου

Επένδυση στην πρόληψη πυρκαγιών ζητά η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου (ΠΚΚ) καλεί την Κυβέρνηση να επενδύσει σε όλα όσα χρειάζονται για την πρόληψη των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών γενικότερα, κάτι που είναι πιο πιεστικό στις μέρες μας λόγω και της κλιματικής αλλαγής που υπόσχεται θερμότερες, χειρότερες μέρες για το περιβάλλον και τις κοινωνίες που ζουν σε αυτό.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΚΚ εκφράζει την οδύνη της για την οικολογική καταστροφή και κοινωνική τραγωδία που βιώνει για άλλη μια φορά η Κύπρος, με τις πυρκαγιές στην περιοχή Άλασσας και άλλα χωριά της επαρχίας Λεμεσού και τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών που παλεύουν να σώσουν τα δάση, τις περιουσίες τους και την ίδια τους τη ζωή στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Παράλληλα αναφέρει ότι το κράτος έχει υποχρέωση όχι απλά να έχει σχέδια για πρόληψη και διαχείριση καταστροφών, αλλά αυτά να εφαρμόζονται με σωστό και αποδοτικό τρόπο. Αυτό προϋποθέτει ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών, εξοπλισμού και προσωπικού. Τέλος καλεί την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη ξαναζήσουμε τις τραγωδίες του πρόσφατου παρελθόντος και να χαθούν άλλες περιουσίες, ζωές και δάση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share