X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΕπικριτική κατά του Τζόνσον ανεξάρτητη έρευνα για ισλαμοφοβία στο Συντηρητικό Κόμμα

Επικριτική κατά του Τζόνσον ανεξάρτητη έρευνα για ισλαμοφοβία στο Συντηρητικό Κόμμα

Παλαιότερα σχόλια του Μπόρις Τζόνσον για τις γυναίκες που φορούν μπούρκα έχουν δημιουργήσει την εντύπωση ότι το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου πλέον ηγείται είναι «αναίσθητο έναντι των μουσουλμανικών κοινοτήτων» της Βρετανίας, αναφέρει το πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας επί καταγγελιών για ισλαμοφοβία και άλλες μορφές διακρίσεων στο κυβερνών κόμμα.

Η έκθεση του καθηγητή Σουαράν Σινγκ αναφέρει πως το αντιμουσουλμανικό αίσθημα που έχει καταγγελθεί στους κόλπους του κόμματος εντοπίζεται σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων και σε ατομικό επίπεδο και εκφράζεται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την έρευνά του όμως δεν προκύπτει ότι υπάρχει «θεσμικός ρατσισμός» στο Συντηρητικό Κόμμα, ούτε ότι ο κ. Τζόνσον παραβίασε τον κώδικα διαγωγής του κόμματος.

Ο νυν πρωθυπουργός είχε γράψει στη στήλη του στην Daily Telegraph το 2018 ότι οι γυναίκες με μπούρκα μοιάζουν με «γραμματοκιβώτια» ή «ληστές τραπεζών», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Η έκθεση του καθηγητή Σινγκ επικρίνει τον κ. Τζόνσον αναφέροντας ότι η ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος «οφείλει να θέτει το καλό παράδειγμα για αρμόζουσες συμπεριφορές και γλώσσα».

Ο Μπόρις Τζόνσον απολογήθηκε αν τα άρθρα του προσέβαλαν ορισμένους, ενώ είπε στην επιτροπή του καθηγητή Σινγκ πως τώρα που είναι πρωθυπουργός δεν θα χρησιμοποίησε κάποια από τα προσβλητικά λεγόμενα του παρελθόντος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share