X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΕπίσημη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Παλαιστίνη

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Παλαιστίνη

Στη Ραμάλα της Παλαιστίνης θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σήμερα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνη Μαχμούντ Αμπάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Ραμάλα από την Ιορδανία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, το πρωί, στην πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παλαιστίνη από το 2015.

Συμπληρώνεται ότι κατά την άφιξή του στη Ραμάλα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Μαυσωλείο του Προέδρου Γιάσερ Αράφατ, όπου θα καταθέσει στεφάνι, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο Αμπάς, με τον οποίον θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες μαζί με τις αντιπροσωπείες τους.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και το Μεσανατολικό, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στις Κυβερνήσεις Κύπρου και Παλαιστίνης για χρηματοδότηση ανέγερσης κοινοτικού κέντρου στο χωριό Έιν Κίνια (Ein Qinya), με τους δύο Πρόεδρους να προβαίνουν ακολούθως σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, πριν συμμετάσχουν σε γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή των ιδίων και των αντιπροσωπειών τους.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Ραμάλα ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share