X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΕπίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο

Επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στην Αίγυπτο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα γίνει δεκτός στο προεδρικό μέγαρο με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό Μουστάφα Μαντμπούλι.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄ στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ενώ θα συναντήσει και εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

Η συνεργασία με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου αποτελεί το στόχο των δύο πλευρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές σε σχέση με την επίσκεψη στην Αίγυπτο που πραγματοποιεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Όπως σημειώνουν ελληνικές κυβερνητικές πηγές, επιδίωξη των δύο πλευρών είναι η συνεργασία με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας και της καλής γειτονίας, που προωθεί και διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Προεδρικό Μέγαρο Al Ittihadadiya στο Κάιρο θα γίνει στις 12:00 ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί ( στις 15:00 ) και με τον πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπούλι, στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Στις 16:10 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την κατοικία του πρέσβη της Ελλάδος στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Εν συνεχεία, θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου στις 08:45 θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β` στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας. Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας, τη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, και το Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, τα Ελληνικά Σχολεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share