X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕπίσκεψη Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε καλλιέργειες καρπουζιών στο Κίτι

Επίσκεψη Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε καλλιέργειες καρπουζιών στο Κίτι

Το Κίτι επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ανθρώπους του πρωτογενή τομέα και πιο συγκεκριμένα της καλλιέργειας καρπουζιών. Ο Βουλευτής κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης, δήλωσε εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα στην ύπαιθρο της Λάρνακας, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Έχουμε σκοπό να επισκεφτούμε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, στην πόλη, στην επαρχία αλλά και γενικότερα σε όλη την Κύπρο για να δούμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες των γεωργών μας, του πρωτογενή τομέα της παραγωγής και να δώσουμε λύσεις. Ο πρωτογενής τομέας, η γεωργία μας, πρέπει να στηριχθεί μέσα από το κράτος, μέσα από προγράμματα, να βρούμε τον τρόπο μέσα από το πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής».

Από την πλευρά του ο παραγωγός κ. Αντρέας Καϊλής δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από το 1980 είμαι παραγωγός. Τα προβλήματά μας είναι αρκετά, το κόστος είναι τεράστιο κι αυτή τη στιγμή τα καρπούζια φεύγουν από το χωράφι με εξευτελιστικές τιμές. Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα για εμάς. Οι κόποι μας είναι αρκετοί, η φυτεία είναι πολυέξοδη, τα φυτά κοστίζουν 645 ευρώ τη χιλιάδα, φανταστείτε. Η χρονιά δεν ήταν κερδοφόρα, ενώ πιστεύω ότι επηρέασαν πολλοί λόγοι, η υπερπαραγωγή, το ότι δεν έχουμε τουρίστες ενώ επηρέασαν και οι καιρικές συνθήκες».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share