X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΕπιτακτική η αντιμετώπιση των σημαντικών περιβαλλοντικών προκλήσεων, λέει η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων

Επιτακτική η αντιμετώπιση των σημαντικών περιβαλλοντικών προκλήσεων, λέει η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων

Επιτακτική είναι η αντιμετώπιση των σημαντικών περιβαλλοντικών προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η Κύπρος σημειώνει η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «όπως προκύπτει από τις ισχύουσες διαδικασίες παράβασης του περιβαλλοντικού κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά την έγκαιρη εναρμόνιση και την ορθή εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος».

Προσθέτει ότι «οι σημαντικότερες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος αφορούν σειρά από τομείς περιβαλλοντικής πολιτικής όπως είναι η «προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων, η διασφάλιση της υγείας και της ποιότητας ζωής και η προστασία και διαχείριση της φύσης και της βιοποικιλότητας.

Αφορούν, επίσης, στον «ανεπαρκή καθορισμό των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000, τόσο των Τόπων Κοινοτικών Σημασίας / Ειδικών Ζωνών Διατήρησης για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων και της άγριας χλωρίδας και πανίδας, όσο και των Ζωνών Ειδικής Προστασίας για τη διατήρηση των αγρίων πτηνών».

Η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου αναγνωρίζει ότι «δεν υπάρχει γρήγορος και εύκολος δρόμος προς την αειφόρο ανάπτυξη και την περιβαλλοντική δικαιοσύνη», αναφέροντας ότι «η μετάβαση αυτή απαιτεί συλλογική προσπάθεια, τόσο από τη συντεταγμένη πολιτεία όσο και από την κοινωνία πολιτών».

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Ομοσπονδία «θα κατευθύνει τη δράση της, θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα συνεχίσει να ασκεί πίεση, έχοντας ως στόχο την προστασία της κοινής μας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης και τη διασφάλιση της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, μέσω της θέσπισης ολοκληρωμένων, μακροπρόθεσμων και αποτελεσματικών περιβαλλοντικών πολιτικών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share