X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΕπιβεβαίωσε ο Οίκος DBRS την αξιολόγηση ΑΑΑ του ESM και EFSF με...

Επιβεβαίωσε ο Οίκος DBRS την αξιολόγηση ΑΑΑ του ESM και EFSF με σταθερή τάση

Ο Οίκος Αξιολόγησης DBRS Morningstar επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση εκδότη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) σε AAA και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση εκδότη στο R-1 (υψηλό).

Οπως αναφέρε σε ανακοίνωση, η τάση και στις δύο αξιολογήσεις είναι σταθερή.

Επίσης, ο DBRS Morningstar επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση εκδότη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο AAA και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση εκδότη στο R-1 (υψηλό).

Η τάση, αναφέρει, και στις δύο αξιολογήσεις είναι σταθερή.

Ο Οίκος σημειώνει ότι η έντονη αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων και η επακόλουθη αυστηροποίηση των νομισματικών συνθηκών έχουν επιβαρύνει την ιδιωτική κατανάλωση και ιδιαίτερα τις επενδύσεις σε κατοικίες. Επιπλέον, οι αυξήσεις στα επιτόκια πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνοδεύτηκαν από μια μέτρια απόκλιση στο κόστος χρηματοδότησης για τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, η έκταση της οποίας, ωστόσο, ήταν μέχρι στιγμής σαφώς κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά τα έτη κρίσης 2011 και 2012.

Ο DBRS Morningstar σημειώνει ότι θα παρακολουθεί πιθανές αποκλίσεις στις οικονομικές, δημοσιονομικές και χρεωστικές θέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, ιδιαίτερα εάν αυτές οδηγούν σε χαμηλότερη συνοχή. Οι αντιλήψεις για μεγαλύτερες αποκλίσεις μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ευρωσκεπτικισμό και θα μπορούσαν να φέρουν νέες προκλήσεις στην πρόσθετη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αναφέρει.

Ταυτόχρονα, ο DBRS Morningstar αναμένει ότι η δέσμευση των ευρωπαίων υπευθύνων χάραξης πολιτικής έναντι της Νομισματικής Ένωσης και της οικονομικής συνοχής στις οικονομίες της ΕΕ θα παραμείνει πολύ υψηλή. Αυτή η δέσμευση, σημειώνει, αποδείχθηκε στο παρελθόν με σημαντικά μέτρα στήριξης κατά τη διάρκεια της κρίσης κρατικού χρέους της ζώνης του ευρώ πριν από περίπου μια δεκαετία αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19.

Ο Οίκος DBRS Morningstar συνεχίζει επίσης να αξιολογεί ως πολύ ισχυρή τη δέσμευση των βασικών εγγυητών να υποστηρίξουν το EFSF. Το EFSF, αναφέρει, ήταν αναπόσπαστο μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής απάντησης στην κρίση κρατικού χρέους της ευρωζώνης πριν από περίπου μια δεκαετία, και ένα παράδειγμα της δέσμευσης των κρατών μελών να διατηρήσουν τη Νομισματική Ένωση.

Δεδομένης της σημασίας της εντολής του EFSF, ο DBRS Morningstar συνεχίζει να πιστεύει ότι οι εγγυητές είναι πολύ πιθανό να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να παρέχουν υποστήριξη σε ένα σενάριο πίεσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share