X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΕρντογάν: Δώρο για το μπαϊράμι η συνάντηση με Μητσοτάκη

Ερντογάν: Δώρο για το μπαϊράμι η συνάντηση με Μητσοτάκη

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν ένα ‘δώρο για το μπαϊράμι’. Εξέφρασε την ελπίδα ότι από δω και μπρος δεν θα υπάρχουν παρεμβάσεις τρίτων κρατών και θεσμών. Ο Τούρκος Πρόεδρος επεσήμανε τον ρόλο του ειδικού αντιπροσώπου του, Ιμπραχίμ Καλίν και της ειδικής αντιπροσώπου του Έλληνα Πρωθυπουργού, Ελένης Σουρανή, σε αυτό τον διάλογο. Για τους S400 ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως δεν υποχώρησε κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σε δηλώσεις τους στους Τούρκος δημοσιογράφους εν πτήσει, επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό του είπε “ας μην φέρουμε ανάμεσά μας τρίτα μέρη, θεσμικά όργανα ή κράτη, αν είναι να προχωρήσουμε ας κάνουμε αυτή τη δουλειά μαζί. Ας συναντηθεί ο δικός μου αντιπρόσωπος με τον δικό σου αντιπρόσωπο και ας μας ενημερώσουν. Μετά ας συναντηθούμε εμείς. Τα βήματα ας τα κάνουμε με αυτό τον τρόπο”. “Άλλωστε το πιο σημαντικό θέμα στο οποίο συμφωνήσαμε ήταν αυτό. Ας ελπίσουμε ότι από δω και στο εξής δεν θα κάνουμε βήματα με παρεμβάσεις κρατών, θεσμικών οργάνων και οργανισμών στην Ελλάδα αλλά διά της επικοινωνίας μεταξύ του ειδικού αντιπροσώπου μου Ιμπραχίμ Καλίν και της δικής του ειδικού αντιπροσώπου του κ. Ελένης (Σουρανή). Η δική μας συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ήταν ένα δώρο για το μπαϊράμι γι αυτούς. Ήταν πολύ σημαντικό. Ήταν πολύ καλή, πέρασε ωραία. Εύχομαι από δω και πέρα να είναι καλύτερα”, ανέφερε.

Για τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι είπε στον Αμερικανό Πρόεδρο να μην περιμένει πως θα κάνουν ένα διαφορετικό βήμα όσον αφορά το θέμα των F35 και των S400. “Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε για τα F35. Όσον αφορά τους S400 ζητήσαμε τους Patriot και δεν μας τους δώσατε. Αντίθετα, πήρατε και αυτά που είχαμε στις βάσεις μας. Επομένως τι έπρεπε να κάνουμε εμείς; Έπρεπε να φροντίσουμε τον εαυτό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε στην αμυντική μας βιομηχανία”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ερωτηθείς εάν έχει καθοριστεί ημερομηνία επίσκεψης του Τζο Μπάιντεν στην Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν έχει καθοριστεί αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το ταξίδι. “ (Ο Μπάιντεν) είπε ότι παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, όταν αυτά μπουν σε μια τάξη θέλω ειδικά στην Τουρκία να κάνω ένα ταξίδι”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “ευχόμαστε οι σχέσεις μας με τον κ. Μπάιντεν να συνεχιστούν με τρόπο που αρμόζει στη συμμαχία και τη στρατηγική συνεργασία μας”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share