X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈτοιμη για «μεγακύκλο» ανάπτυξης η Ελλάδα, αναφέρει ανάλυση της Barclays

Έτοιμη για «μεγακύκλο» ανάπτυξης η Ελλάδα, αναφέρει ανάλυση της Barclays

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου «μεγακύκλου» οικονομικής ανάπτυξης, που θα είναι ο τρίτος της μεταπολεμικής της ιστορίας, εκτιμούν αναλυτές της Barclays.

Η σχετική έκθεση, που αναδεικνύει στήλη των Financial Times, αναφέρει ότι ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεμα η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με ευνοϊκές συνθήκες για σημαντική ανάπτυξη, αντίστοιχη με εκείνη από το 1950 ως τα μέσα της δεκαετίας του 1970 (1ος μεγακύκλος, με έναυσμα το Σχέδιο Μάρσαλ) και από το 1992 ως το 2008 (2ος μεγακύκλος).

Οι συνθήκες αυτές συνίστανται στην αυξημένη αξία των υπηρεσιών, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός ανταγωνιστικού τομέα για την Ελλάδα, στη μετακίνηση της έμφασης από διακρατικές τριβές περί προϋπολογισμών σε συνολικές πολιτικές της ΕΕ για να αντιμετωπιστούν οι πανευρωπαϊκές προκλήσεις (π.χ. ενεργειακή ασφάλεια και ενεργειακή μετάβαση), αλλά επίσης στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις επενδύσεις σε υποδομές που έχουν γίνει, μαζί με τα κονδύλια από το πακέτο ανάκαμψης της ΕΕ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share