X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚΥΠΡΟΣΕτοιμότητα Προέδρου για συνάντηση με Τατάρ για συζήτηση Κυπριακού και ΜΟΕ

Ετοιμότητα Προέδρου για συνάντηση με Τατάρ για συζήτηση Κυπριακού και ΜΟΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε σήμερα την ετοιμότητά του για συνάντηση οποτεδήποτε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, για να συζητήσουν τόσα τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχει προτείνει, όσο και το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνομίλησε με τον κ. Τατάρ στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που είχαν στις 10:15, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Εργκιούν Ολγκούν.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε πως κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης, όπως αυτά λειτουργούσαν προ της πανδημίας του κορωνοϊού, και συνεχάρη τόσο τους δύο διαπραγματευτές όσο και τα μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την εργασία τους και την εποικοδομητική τους συνεισφορά, που οδήγησαν στη συμφωνία. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Σπέχαρ για τη συνδρομή της ιδίας και των ΗΕ.

Περαιτέρω, επεσήμανε ο κ. Κούσιος, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί οποτεδήποτε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για να συζητήσουν τόσο τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχει προτείνει και αφορούν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, το αεροδρόμιο της Τύμπου και το λιμάνι της Αμμοχώστου, όσο και το κυπριακό πρόβλημα γενικότερα και την επίλυση του μέσω διαπραγματεύσεων”.

Από πλευράς του, είπε ο κ. Κούσιος, “ο κ. Τατάρ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης, ενώ η κ. Σπέχαρ ευχαρίστησε τους δύο ηγέτες, καθώς και τους διαπραγματευτές και τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για τη συνεργασία που είχαν με το θετικό αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξαν”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share