X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣEurocontrol: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι πτήσεις τον Ιούλιο για 1η φορά...

Eurocontrol: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι πτήσεις τον Ιούλιο για 1η φορά από το 2019

Αύξηση της αεροπορικών πτήσεων κατά 7%, κατά μέσο όρο, σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2023, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), με τις συνολικές πτήσεις τον μήνα να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στην πραγματικότητα, στα μισά περίπου από τα κράτη μέλη του Eurocontrol, τα επίπεδα κίνησης είναι ίσα ή μεγαλύτερα από αυτά του Ιουλίου του 2019 – ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική Ευρώπη, αναφέρει σε ανακοίνωση το Eurocontrol.

Αναφέρει επίσης ότι η Ευρώπη παρουσίασε ακραία καιρικά φαινόμενα τον Ιούλιο και η καθυστέρηση στην διαχείριση της ροής της εναέριας κυκλοφορίας (ATFM) που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα ήταν πάνω από δυόμισι φορές μεγαλύτερη από αυτή του 2022.

Ο κύριος αντίκτυπος, όπως σημειώνει, προήλθε από καιρικές συνθήκες (καταιγίδες κ.λπ.), ιδίως στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σερβία. Στα αεροδρόμια, οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις που οφείλονταν στις καιρικές συνθήκες σημειώθηκαν στη Φρανκφούρτη, το Γκάτγουικ και το Μόναχο.

Συνολικά, σύμφωνα με το Eurocontrol, χωρίς το στοιχείο του καιρού, οι καθυστερήσεις ATFM ανά πτήση μειώθηκαν κατά σχεδόν ένα τέταρτο, σε 2,5 λεπτά ανά πτήση (παρά την αύξηση της κίνησης κατά 7%). Όταν συμπεριληφθούν οι επιπτώσεις των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι καθυστερήσεις αυξάνονται οριακά, από 3,9, σε 4,1 λεπτά ανά πτήση.

Επιπλέον, το Eurocontrol, αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις ATFM αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος των συνολικών καθυστερήσεων που βιώνει ο επιβάτης.

Εξετάζοντας συνολικά τις καθυστερήσεις (οι οποίες αντικατοπτρίζουν επίσης μεταξύ άλλων καθυστερήσεις προγραμματισμού αεροπορικών εταιρειών και καθυστερήσεις στο έδαφος), υπήρξε ελαφρώς καλύτερη εικόνα από τον Ιούλιο του 2022, παρά την αυξημένη κίνηση και τον αντίκτυπο των δυσμενών καιρικών συνθηκών – αν και ακόμη είναι κάτω από το επίπεδο του 2019, σημειώνει το Eurocontrol.

Αναφέρει επίσης ότι οι βελτιώσεις στην απόδοση του αεροπορικού δικτύου τον Ιούλιο δείχνουν ότι η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των επιχειρησιακών εταίρων αποδίδει καλά αποτελέσματα.

Σε σχέση με τον Αύγουστο, το Eurocontrol διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε πλήρη συνεργασία με επιχειρησιακά ενδιαφερόμενα μέρη για να ελαχιστοποιήσει τις καθυστερήσεις» και να βελτιώσει τη συνολική ακρίβεια πτήσεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share