X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣEυρωπαϊκό πρόγραμμα για αναζήτηση εργασίας βοηθά ευάλωτα άτομα στο Βέλγιο

Eυρωπαϊκό πρόγραμμα για αναζήτηση εργασίας βοηθά ευάλωτα άτομα στο Βέλγιο

Το Groep Intro vzw West-Vlaanderen, που εδρεύει στο Βέλγιο έχει προσφέρει σε ευάλωτα άτομα που αναζητούν εργασία την ευκαιρία να ζήσουν και να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Το έργο υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια και όπως εξηγούν μέλη της ομάδας, τα άτομα που είναι ευάλωτα και στο περιθώριο έμαθαν μέσω του προγράμματος να ενδυναμώνονται και να δίνουν προτεραιότητα στη δική τους ευημερία, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ενταξη.

Χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), το έργο βοήθησε τα άτομα που αναζητούσαν εργασία να αναπτύξουν τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονταν για να βρουν εργασία.

Μέσω του προγράμματος είχαν πρόσβαση σε ατομική και ομαδική συμβουλευτική, καθώς και σε προσυμπτωματικό έλεγχο για να δώσουν στους διοργανωτές μια καλή κατανόηση της μοναδικής τους κατάστασης και των αναγκών τους.

Στη συνέχεια, κάθε άτομο συμμετείχε σε ένα μάθημα σχεδιασμένο με βάση τις ανάγκες του και έλαβε εξατομικευμένο σχέδιο ανάπτυξης.

«Λαμβάνουμε κυρίως θετικές αντιδράσεις από τους συμμετέχοντες», σημειώνει η Ludwine Pauwelyn μέλος της ομάδας που υλοποίησε το έργο, εξηγώντας ότι αφού συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, τα άτομα που αναζητούσαν εργασία συχνά μοιράζονται με άλλους πώς έχουν επεκτείνει το δίκτυο γνωριμιών τους, έχουν αποκτήσει εικόνα για την κατάστασή τους και ως αποτέλεσμα έχουν ξεπεράσει τα διάφορα εμπόδια.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share