X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΓερμανία: Έναρξη των τριμερών διαβουλεύσεων για κυβέρνηση συνεργασίας

Γερμανία: Έναρξη των τριμερών διαβουλεύσεων για κυβέρνηση συνεργασίας

Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι διαβουλεύσεις των τριών κομμάτων, Σοσιαλδημοκράτες SPD, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι FDP, για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία. Αν ολοκληρωθούν επιτυχώς καγκελάριος της Γερμανίας θα γίνει ο νικητής των εκλογών του Σεπτεμβρίου, σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς.

Τα τρία κόμματα που βγήκαν κερδισμένα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου έχουν σήμερα την πρώτη τριμερή συνάντηση στην αναζήτηση ενός κοινού παρονομαστή για να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, τον κοκκινο-κιτρινο-πράσινο συνασπισμό του λεγόμενου «σηματοδότη» με καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς.

Ο νικητής των εκλογών, σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος Όλαφ Σολτς ευχαρίστησε τα δύο κόμματα, Πράσινους και Φιλελεύθερους, για την απόφαση να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή του μετά το γύρο των διμερών επαφών που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων θα συναντηθούν σήμερα επί έξι ώρες. Στόχος είναι να εμβαθύνουμε στην αναζήτηση μιας κοινής αντίληψης για την επόμενη κυβέρνηση», είπε ο γραμματέας των Φιλελευθέρων Φόλκερ Βίσινγκ.

Η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν αρκετές διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν. Ωστόσο φαίνεται η βούληση όλων των πλευρών να προχωρήσουν οι συνομιλίες με ταχείς ρυθμούς.

Πράσινοι και Φιλελεύθεροι αφήνουν ανοιχτό το σενάριο και μίας συνεργασίας με τη Χριστιανική Ένωση του ηττημένου χριστιανοδημοκράτη Άρμιν Λάσετ, σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με το SPD και τον Σολτς. Το σενάριο αυτό ωστόσο απομακρύνεται όλο και περισσότερο, εξαιτίας της κρίσης στην οποία μπήκε η συντηρητική Χριστιανική Ένωση μετά το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία του κόμματος στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Πηγή:ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share