X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΓια στεγαστική πολιτική στο ΥΠΕΣ ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και...

Για στεγαστική πολιτική στο ΥΠΕΣ ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδόμων

Μέτρα και ενέργειες που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία αρμόδιων λειτουργών και αντιπροσωπείας του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος γύρω από το στεγαστικό πρόβλημα, εξετάζοντας τις ανάγκες των πολιτών και της αγοράς. Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, καθώς επίσης και η καταγραφή θέσεων και εισηγήσεων που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση μίας αποτελεσματικής στεγαστικής πολιτικής, με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, με σκοπό να αμβλυνθεί το πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες πολίτες.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών αναφέρει ότι χαιρέτισε την προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία μίας νέας στεγαστικής πολιτικής και τόνισε την ανάγκη άμεσης αντίδρασης και αντιμετώπισης του στεγαστικού ζητήματος. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου επανέλαβε τη θέση της ότι τα μέτρα που θα ληφθούν πρέπει να επικεντρώνονται σε δύο άξονες: στην αύξηση της προσφοράς, όπως επίσης και τη στήριξη των δικαιούχων πολιτών, ιδιαίτερα των νεαρών ζευγαριών, στην απόκτηση στέγης μέσω κινήτρων ρύθμισης της ελεύθερης αγοράς.

Από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Πολιτικής, τη διοίκηση του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και του Κλάδου Διαχείρισης Κρατικών Γαιών, όπως επίσης και του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως. Από μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του Συνδέσμου και μέλος του ΔΣ, Αντώνης Κακουλής και η Γενική Διευθύντρια, Μερσίνα Ισιδώρου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share